Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2020 11:29

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Η διακοπή της έκοψε τη... φόρα

Γράφτηκε από τον

Μόνο τρεις αγώνες πρόλαβε να δώσει στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ ανδρών η Καλαμάτα B.C., καθώς λόγω της πανδημίας το πρωτάθλημα διεκόπη και ουδείς μπορεί να ξέρει πότε θα ξεκινήσει
και πάλι.

Η μεσσηνιακή ομάδα είχε κάνει θετική εκκίνηση, με δύο νίκες μια ήττα στις λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα πέρασε σαν... σίφουνας από την Πάτρα, νικώντας με το επιβλητικό 79-48
την Ε.Α. Πατρών. Τη δεύτερη αγωνιστική νίκησε στην Τέντα με 76-64 το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης και στην τρίτη αγωνιστική έχασε εκτός έδρας με 58-57 από την Παναχαϊκή, σ’ ένα ματς που είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι κορυφής στον 1ο όμιλο. Και αυτό γιατί οι δύο ομάδες είχαν ξεκινήσει με δύο στα δύο. Η Καλαμάτα B.C. ηττήθηκε με καλάθι που δέχτηκε στα 16 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και ενώ αστόχησε εις διπλούν στην τελευταία επίθεση. Ετσι έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή. “Αν είχαμε και τον Περρωτή, πιστεύω ότι η πλάστιγγα θα έγερνε στο μέρος μας”, λέει ο Παύλος Νώντας για την ήττα από την Παναχαϊκή, η οποία με έξι βαθμούς οδηγεί την κούρσα και ακολουθούν με 5 βαθμούς, η Καλαμάτα B.C. ο Αίολος Αγυιάς και ο Εργοτέλης.
Η Μεσσηνιακή ομάδα έδειχνε ικανή να πρωταγωνιστήσει και όπως λέει και ο προπονητής της.  ̈”Το κακό είναι ότι είχαμε βρει ρυθμό. Η ομάδα έδειξε στο ξεκίνημα αυτό που περίμενα, μια δυνατή δηλαδή ομάδα. Πιστεύω πολύ στη δουλειά. Είχαμε ξεκινήσει από νωρίς προετοιμασία, από τις 17 Αυγούστου γιατί ξέραμε ότι μπορούν να προκύψουν προβλήματα με τον κορονοϊό. Και θέλαμε να έχουμε μια βάση από δουλειά, γιατί είναι κακό και για την υγεία του αθλητή να μένει πολύ καιρό σε απραξία”. Ο Παύλος Νώντας φροντίζει πάντως να διατηρεί χαμηλούς τόνους όσον αφορά τους στόχους στο πρωτάθλημα. “Ο βασικός στόχος παραμένει η παραμονή στην κατηγορία. Αν ήταν άλλες οι συνθήκες, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε διαφορετικά. Πρέπει να δούμε και πως θα είμαστε μετά τη διακοπή, όπως βέβαια και όλες οι ομάδες”.

Μόνο ατομικές προπονήσεις

Η Καλαμάτα B.C. προπονήθηκε για τελευταία φορά την περασμένη Παρασκευή. Πλέον οι παίκτες ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα με βάρη και τρέξιμο ώστε να διατηρηθούν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οσον αφορά τα τμήματα υποδομής οι προπονητές θα δίνουν γενικές οδηγίες στα παιδιά ώστε να μην μείνουν σε απραξία στο διάστημα της καραντίνας. Το βέβαιο είναι ότι ο Νοέμβριος θα κυλήσει χωρίς αγώνες και άπαντες ευελπιστούν οι ειδικοί να “ανάψουν το πράσινο φως” για επιστροφή το Δεκέμβριο στις προπονήσεις. Διότι είναι δύσκολο για έναν αθλητή να επανέλθει, αν παραμείνει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.