Παρασκευή, 13 Νοέμβριος 2020 11:37

ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Μια μερίδα κόσμου υποφέρει”, λέει ο Μιχάλης Μπακογιάννης

Γράφτηκε από τον
ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Μια μερίδα κόσμου υποφέρει”, λέει ο Μιχάλης Μπακογιάννης

Η εξάπλωση του κορονοϊού έφερε το δεύτερο “λουκέτο” μέσα στο 2020 για τον αθλητισμό και ευχή όλων είναι να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης και να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

Οσο παρατείνεται η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας, τόσο ζημιώνονται οι άνθρωποι των σπορ, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά. Ο Μιχάλης Μπακογιάννης, προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Αρι Καλαμάτας, τονίζει στην “Ελευθερία” ότι: “Μια μερίδα κόσμου υποφέρει και οικονομικά, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον αθλητισμό. Προπονητές, αθλητές, φροντιστές, και άλλα επαγγέλματα. Οσο μένουμε εκτός αγώνων και προπονήσεων, θα είναι καταστροφικό. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε και αυτό το κομμάτι. Γιατί από την περασμένη άνοιξη ακούμε για στήριξη, αλλά στην πράξη δεν βλέπουμε τίποτα”. Ο Μιχάλης Μπακογιάννης εξηγεί ότι: “Οι ομάδες έχουν προϋπολογίσει τα έξοδα για μια συγκεκριμένη περίοδο. Αν αυτή παραταθεί, θα παραταθούν και τα έξοδα, όπως νοίκια, διατροφή και οι αμοιβές των αθλητριών. Θα πρέπει οι σύλλογοι να ανοιχτούν περισσότερο. Και φυσικά υπάρχει και αγωνιστικό ζήτημα, γιατί θα χρειαστούν χρόνο για να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς”.

Μπάσκετ από το... 2021

Ο Αρις Καλαμάτας έκανε την τελευταία προπόνηση την περασμένη Παρασκευή και στη συνέχεα οι αθλήτριες πήραν ατομικά προγράμματα, ώστε να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση. Αλλο βέβαια η προπόνηση στο γήπεδο και άλλο στο σπίτι, πόσο μάλλον όταν δεν έχουν και επαφή με μπάλα. Γι’ αυτό και ο Μιχάλης Μπακογιάννης δηλώνει ότι η διακοπή “Θα επηρεάσει πάρα πολύ όλες τις ομάδες. Εμείς βρισκόμασταν σε ανοδική πορεία. Μετά από δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς με ομάδες της 4άδας, είχαμε ένα βατό ματς στην έδρα μας και θεωρώ ότι θα κερδίζαμε και θα εδραιωνόμασταν στις θέσεις παραμονής”. Ο τεχνικός του Αρι δεν θεωρεί ότι θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα μέσα στο 2020.
“Τα μηνύματα που παίρνουμε δεν είναι ενθαρρυντικά και θεωρώ ότι δύσκολα θα μας επιτρέψουν να αγωνιστούμε το Δεκέμβριο. Από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα γήπεδα, θα χρειαστούμε μίνιμουμ 10 μέρες προετοιμασία. Οπότε βλέπω από το νέο έτος να έχουμε δραστηριότητα. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα. Θα ήταν καταστροφικό αν δεν ολοκληρωθεί και φέτος”.

Θα αντέξει ο Αρις

Ο Μιχάλης Μπακογιάννης εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η σεζόν, έστω και αν χρειαστεί να γίνουν αγώνες και το καλοκαίρι. Κάτι που όμως θα αυξήσει και τα έξοδα. Ο τεχνικός του Αρι δηλώνει ότι η ομάδα του
“Θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί, όταν αυτό αποφασιστεί και πιστεύω ότι θα τελειώσουμε τη χρονιά. Οι τελευταίοι μήνες θα είναι βέβαια δύσκολοι, αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε”. Οσο για το στόχο στην Α2 μπάσκετ γυναικών; “Πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μας σέβονται οι αντίπαλοι”.