Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 13:52

Μόνο τρεις αναμετρήσεις στη Basket League

Γράφτηκε από τον
Μόνο τρεις αναμετρήσεις στη Basket League

Η Basket League συνεχίζεται, μετ' εμποδίων, αλλά και με νέα πρόσωπα, αυτό το σαββατοκύριακο (14-15/11) και τη διεξαγωγή μόνο τριών εκ των έξι αναμετρήσεων της 4ης αγωνιστικής.

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή των αγώνων ΠΑΟΚ-Λάρισα, ΑΕΚ-Προμηθέας Πατρών και Παναθηναϊκός- Άρης. Το Σάββατο, ο Κολοσσός Ρόδου υποδέχεται το Λαύριο στις 4 μ.., ενώ μία ώρα αργότερα (5 μ.μ.), ο Ιωνικός φιλοξενεί στο «σπίτι του», το κλειστό «Ο Πλάτων» στη Νίκαια τον Ηρακλή, στο πρώτο παιχνίδι Α1 μπάσκετ μετά από 33 χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο που ανακαινίστηκε. Την Κυριακή, στις 5 μ.μ., το Περιστέρι υποδέχεται το Μεσολόγγι, σε μία «μάχη» που θα βρει όρθιους στους πάγκους των δύο ομάδων, δύο συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό τη δεκαετία του 90, τον Αργύρη Πεδουλάκη και τον Ντίνο Καλαμπάκο.
Αναλυτικά:
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής (14/11, 4 μ.μ.), ο Κολοσσός θα διεκδικήσει την πρώτη νίκη του σε τρία παιχνίδια, απέναντι στο Λαύριο που μετρά αντίστροφα για αγωνιστική πρεμιέρα. Oι Ροδίτες μετρούν δύο ήττες, από το Περιστέρι (81-84) για την 1η αγωνιστική και από το Μεσολόγγι (77- 66) στη 2η. Το προγραμματισμένο για την 3η αγωνιστική παιχνίδι του με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο είχε αναβληθεί και ορίστηκε εκ νέου για την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου (20:00). Στον αντίποδα, η ομάδα του Χρήστου Σερελή «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό ανακοινώνοντας στις 22 Οκτωβρίου πως 11 μέλη της βρέθηκαν θετικά μετά από τεστ. Η αγωνιστική απραξία έχει επηρεάσει την ομάδα και στη Ρόδο η αποστολή θα είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, στην προσπάθειά της να «δραπετεύσει» με το «διπλό».
Μια πολυαναμενόμενη στιγμή, ο πρώτος ιστορικός αγώνας μπάσκετ στην Α1 ανδρών μετά από 33 χρόνια έφτασε για τον Ιωνικό. Όμως, στα... αποκαλυπτήρια του κλειστού «Ο Πλάτων» της Νίκαιας δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι, δεν θα υπάρχει και βασικός προπονητής. Στις 5 μ.μ. το Σάββατο (14/11), ο Ιωνικός φιλοξενεί τον Ηρακλή, αλλά πρόσφατα ο Στέργιος Κουφός παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία. Ο έμπειρος προπονητής δήλωσε πως παραιτήθηκε λόγω ενός σοβαρού περιστατικού σε προπόνηση της ομάδας την περασμένη Τρίτη (10/11), χρόνος για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του δεν υπήρχε και στον πάγκο θα βρίσκονται... όρθιοι ο παίκτης του Ιωνικού πέρυσι Μάριος Μπατής και ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Κουφού, Άγγελος Τσίκληρας. O Ιωνικός θέλει να... σπάσει το ρόδι, καθώς μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ ο Ηρακλής έχει στόχο την επιστροφή στις νίκες, μετά το «στραβοπάτημα» στο Αλεξάνδρειο, από τον συμπολίτη Άρη. Ο «Γηραιός» έχει 1 νίκη - 1 ήττα σε 2 αγώνες στην Basket League φέτος.
Τέλος, όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, το Περιστέρι υποδέχτηκε τον Αργύρη Πεδουλάκη ξανά, ο οποίος διαδέχεται τον Νίκο Παπανικολόπουλο. Μια επιστροφή που προκάλεσε τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια των οργανωμένων οπαδών της ομάδας (FENTAGIN). «Ο Πεδουλάκης, δεν είναι πια ο Αργύρης, δεν είναι πια ένας από εμάς, δεν τον νιώθουμε ούτε καν ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΗ. Είναι απλά άλλος
ένας επαγγελματίας που ήρθε να κάνει την δουλειά του και να πάρει τα χρήματα του. Είναι απλά άλλος ένας που ήρθε και θα φύγει, και έτσι ψυχρά θα κριθεί, εφόσον ο ίδιος διάλεξε τον δρόμο της τσέπης και όχι της καρδιάς. Εφόσον ο ίδιος δεν καταδέχτηκε να πει ούτε ένα απλό συγνώμη σε ΟΛΟΥΣ αυτούς που πριν 2 χρόνια πίστεψαν περισσότερο στο όνομα του παρά στον ίδιο το σύλλογο,» ανέφεραν οι
οργανωμένοι, αλλά το σίγουρο είναι πως ο Πεδουλάκης θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του από την επιστροφή του στο Περιστέρι, κόντρα στο Μεσολόγγι, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», την Κυριακή (15/11, 5 μ.μ.). Η αποστολή του Αργύρη Πεδουλάκη να οδηγήσει τους «κυανοκίτρινους» σε μία 3η νίκη σε 4 αγώνες, μόνο εύκολη δεν κρίνεται πάντως. Κι αυτό γιατί ο αντίπαλος του Περιστερίου, στην πρώτη ιστορική χρονιά του στα «μεγάλα σαλόνια» έχει ξεκινήσει με το 3Χ3! Θα καταφέρει ο Ντίνος Καλαμπάκος να δυσαρεστήσει τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, επί δύο σεζόν (1990-92) Αργύρη Πεδουλάκη; Αναφορικά, στους τρεις αγώνες της 4ης αγωνιστικής που αναβλήθηκαν, η Επιτροπή Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την αναβολή της προγραμματισμένης για την προσεχή Κυριακή 15/11 συνάντησης στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη. Ο αγώνας ΑΕΚ-Προμηθέας αναβλήθηκε λόγω των τεσσάρων θετικών κρουσμάτων στην ομάδα της Πάτρας. Αντίστοιχα, ελέω κορονοϊού αναβλήθηκε και το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Λάρισα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να προετοιμάζεται για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής με το Λαύριο στην Πυλαία, η οποία ορίστηκε εκ νέου για την Τετάρτη (18/11, 3 μ.μ.).
Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Basket League (14-15/11) έχει ως εξής:
Σάββατο
Kολοσσός Ρόδου.- Λαύριο (4 μ.μ.)
Σχινάς, Παναγιώτου, Μαγκλογιάννης (Ξάνθος)
Ιωνικός Ν.-Ηρακλής (5 μ.μ.)
Π. Αναστόπουλος, Τσαρούχα, Θεονάς (Βιδάλης)
Κυριακή
Περιστέρι-Μεσολόγγι (5 μ.μ.)
Μάνος, Τσώνος, Κωνσταντινίδου (Τεφτίκης)
ΠΑΟΚ-Λάρισα αναβλήθηκε
ΑΕΚ- Προμηθέας Πατρών αναβλήθηκε
Άρης - Παναθηναϊκός αναβλήθηκε