Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2020 16:10

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Την αήττητη Σλοβενία αντιμετωπίζει η εθνική

Γράφτηκε από τον

Έχοντας κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό γύρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021, επικρατώντας με 73-66 της Βουλγαρίας την Πέμπτη (12/11), η εθνική γυναικών
δίνει σήμερα Σάββατο (8 μ.μ.) τον πιο δύσκολο μέχρι στιγμής αγώνα της, κόντρα στην πρωτοπόρο του Α ' ομίλου Σλοβενία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκεί όπου διεξάγονται οι αγώνες του «παραθύρου» του Νοεμβρίου, τα κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να «πιάσουν» την αήττητη Σλοβενία στην κορυφή, με ρεκόρ 3-1. Καθώς, η εθνική γυναικών είχε ηττηθεί με 70-64 στη Σλοβενία, στο πρώτο «παράθυρο», αυτό του Νοεμβρίου του 2019, οι Ελληνίδες διεθνείς θα τα δώσουν όλα για νίκη με διαφορά +7 πόντων και πάνω, ώστε να έχουν το πάνω «χέρι» σε περίπτωση ισοβαθμίας. Φαβορί, πάντως για την πρώτη θέση του ομίλου είναι η Σλοβενία, η εθνική αντιμετωπίζει τέσσερις απουσίες, αλλά το σίγουρο είναι πως οι αθλήτριες του Βασίλη Μασλαρινού θα παλέψουν για πετύχουν τον στόχο τους. Την πρόκριση εξασφαλίζουν οι εννέα πρώτες των ισάριθμων ομίλων και οι πέντε καλύτερες δεύτερες. Στο «παράθυρο» του Φεβρουαρίου 2021, το οποίο είναι και το τελευταίο πριν τον τελικό γύρο, η εθνική γυναικών δίνει δύο εκτός έδρας αγώνες, με την ουραγό και χωρίς νίκη σε τρεις αγώνες Ισλανδία στις 4 Φεβρουαρίου και με τη Βουλγαρία στις 6 Φεβρουαρίου.