Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2020 13:50

“BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE”: Για την 3η εντός έδρας νίκη κόντρα στη Σολέ η ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον
“BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE”: Για την 3η εντός έδρας νίκη κόντρα στη Σολέ η ΑΕΚ

Έχοντας ξεκινήσει με δύο νίκες στο ΟΑΚΑ, επί των Χάποελ Χολόν (100-96) και Τσμόκι Μινσκ (95-69), η ΑΕΚ μετρά αντίστροφα για τον τρίτο εντός έδρας αγώνα της, ξανά στο κλειστό των Ολυμπιακών
Εγκαταστάσεων.

Σήμερα στις 19:30 οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τη γαλλική Σολέ, με στόχο το τρία στα τρία, στον 3ο όμιλο του Basketball Champions League. Οι Γάλλοι είναι αυτή τη στιγμή ο «αδύναμος κρίκος» του 3ου ομίλου, πάντως, μετρώντας δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες, εκτός έδρας από Τσμόκι Μινσκ και Χάποελ Χολόν. O κορονοϊός έχει «χτυπήσει» την πόρτα και των δύο αντιπάλων, αφού η ΚΑΕ ΑΕΚ, το Σάββατο 14/11, ένα μέλος της Ένωσης βρέθηκε θετικό σε Covid-19. Έχει τεθεί σε απομόνωση, ενώ τα αποτελέσματα στα νέα τεστ που υποβλήθηκαν τα υπόλοιπα μέλη των «κιτρινόμαυρων» την Κυριακή (15/11) βρέθηκαν αρνητικά. Στον αντίποδα, δύο παίκτες της Σολέ, οι Τερέλ Παρκς και Γιοάν Μακουντού, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Τόσο ο Αμερικανός σέντερ, που πέρασε από Προμηθέα και Λάρισα, όσο και ο 20χρονος Γάλλος ψηλός, παρέμειναν στη Γαλλία.
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε πως «η Σολέ είναι ο ορισμός της κλασικής γαλλικής ομάδας». Η Σολέ αρέσκεται στο "run 'n' gun" στιλ παιχνιδιού και αν βρει... έδαφος σκοράρει αρκετούς πόντους από αιφνιδιασμούς. Το επιθετικό ριμπάουντ θα είναι το πρώτο που θα επιδιώξει να ελέγξει η ΑΕΚ απέναντι στην ομάδα του Ερμάν Κουντέρ. Παράλληλα, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κάνει το δικό της επιθετικό παιχνίδι που της απέφερε 100 πόντους στο πρώτο παιχνίδι της κόντρα στη Χάποελ Χολόν και 95 πόντους κόντρα στην Τσμόκι Μινσκ.
Στο άλλο παιχνίδι, του 3ου ομίλου, η Χαποέλ Χολόν και η Τσμόκι Μινσκ, ούσες ισόβαθμες (1-1) «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο Ισραήλ, επίσης την Τρίτη (17/11).
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου στο FIBA Basketball Champions League έχει ως εξής:

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

3ος όμιλος - 3η αγωνιστική
Σήμερα
ΑΕΚ - Σολέ
Χαποέλ Χολόν - Τσμόκι Μινσκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΚ 2-0 4
2. Χάποελ Χολόν 1-1 3
-. Τσμόκι Μινσκ 1-1 3
4. Σολέ 0-2 2