Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020 15:51

Παναθηναϊκός: Δοκιμασία στη Χώρα των Βάσκων με στόχο το restart

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός: Δοκιμασία στη Χώρα των Βάσκων με στόχο το restart

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε (19/11, 21:30) στη Fernando Buesa Arena κόντρα στην Μπασκόνια με στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague.

Μπορεί η regular season της EuroLeague να βρίσκεται στην 9η αγωνιστική αλλά ο Παναθηναϊκός έχει δώσει επτά ματς λόγω των αναβολών (σ.σ. παιχνίδια που χρωστάει κόντρα σε Βιλερμπάν και Ζενίτ) εξαιτίας της Covid-19 και το ρεκόρ του μόνο... τιμητικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τουλάχιστον βάσει του... βιογραφικού του στη διοργάνωση.

Από την σεζόν 2001-02, όταν και βρέθηκε στα παρκέ της EuroLeague (έχοντας αποχωρήσει από τη FIBA και την SuproLeague), ποτέ άλλοτε δεν είχε ανάλογο ξεκίνημα. Παρόμοιο, ναι. Ανάλογο, όμως, όχι. Το 2-5 ισοδυναμεί με την χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία των «πρασίνων» ενώ με το νέο σύστημα διεξαγωγής, είχε βρεθεί και τις τέσσερις φορές (2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20) στο 4-3.

Απόψε, λοιπόν ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται κόντρα στην Μπασκόνια στον δεύτερο αγώνα της «διαβολοβδομάδας» επί ισπανικού εδάφους. Οι Βάσκοι προέρχονται από τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε ενώ το «τριφύλλι» θα τεθεί αντιμέτωπο με τον πρώην προπονητή του, Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Πηγή: gazzetta.gr