Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2020 11:02

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Χωρίς ματς από τις 18 Οκτωβρίου!

Γράφτηκε από τον

Μόλις ένα ματς πρόλαβε να δώσει ο Δίων Κυπαρισσίας στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Αυτό στην πρεμιέρα με αντίπαλο το Διαγόρα Ρόδου, που είναι και το παρθενικό της ιστορίας του στις εθνικές κατηγορίες. Εκτοτε οι νεοφώτιστοι δεν έχουν αγωνιστεί, καθώς τη δεύτερη αγωνιστική είχαν ρεπό, ενώ η αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής με τον Γλαύκο αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην πατρινή ομάδα και την επομένη ανακοινώθηκε η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας! Με άλλα λόγια 40 περίπου μέρες χωρίς πρωτάθλημα και η αναμονή θα γίνει μεγαλύτερη, μιας και δεν προβλέπονται αγώνες το Δεκέμβριο, από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκινήσει καν οι προπονήσεις. Οι αθλητές του Δίωνα γυμνάζονται μόνοι τους προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και προσμένουν να “ανάψει το πράσινο φως” για την επιστροφή στα γήπεδα.

Γιαννόπουλος: "Από το νέο έτος οι αγώνες"

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Γιαννόπουλος μιλώντας στην ‘Ε” είπε ότι : ‘Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε. Τα παιδιά κάνουν ατομικές προπονήσεις. Μιλάμε μαζί τους. Είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστεί”. Ο παράγοντας του Δίωνα προσμένει να ξεκινήσουν σύντομα οι προπονήσεις. “Πρέπει να μας επιτραπεί να κάνουμε προπονήσεις πάντα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο ώστε να μπούμε σιγά, σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Δεν πρέπει να σταματήσει ο αθλητισμός. Εκτιμώ ότι από το νέο έτος θα αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί από το μεγάλο διάστημα της αποχής”.

Αισιοδοξία για παραμονή

Ο Δίων ξεκίνησε με ήττα το ταξίδι του στη Γ’ εθνική, χάνοντας εντός έδρας με 67-72 από το Διαγόρα. Η τριφυλιακή ομάδα λύγισε στο τέλος από τους πιο έμπειρους φιλοξενούμενους, αλλά έδειξε ότι θα είναι φέτος σκληρό καρύδι. Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος δεν κρύβει την αισιοδοξία του. “Πιστεύω ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία και θα παίξουμε καλό και όμορφο μπάσκετ. Είναι ερωτηματικό βέβαια για όλες τις ομάδες πως θα παρουσιαστούν μετά τη διακοπή και αν θα αντέξουν να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις. Εμείς πιστεύω ότι θα είμαστε καλά”.