Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2020 14:35

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Με Μπασκόνια ο Ολυμπιακός, με Μπάγερν ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον

Εντός έδρας αγωνίζονται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Euroleague.

Χωρίς πέντε παίκτες και μετά από αγωνιστική απραξία μίας εβδομάδας ελέω κορονοϊού, η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται σήμερα την Μπασκόνια, στο ΣΕΦ, (21:00). Διαιτητές της αναμέτρησης
ορίστηκαν οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Σερβία) και Τζόζεφ Μπισάνζ (Γαλλία). Ο αγώνας ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τους Βάσκους θα μεταδοθεί ζωντανά από το συνδρομητικό κανάλι "Novasprots 2HD". Tην δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα και ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, Μπάγερν Μονάχου, φιλοξενεί ο Παναθηναϊκός, την Παρασκευή (27/11, 21:00). Στο ΟΑΚΑ «σφυρίζουν» οι Κάρλος Περούγκα (Ισπανία), Μιλοβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Γιόσιπ Ραντόικοβιτς (Κροατία). Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από τη "Novasports 1HD".
Αναλυτικά:
Από τις 12 Νοεμβρίου έχει να δώσει αγώνα στη Euroleague o Ολυμπιακός, όταν δηλαδή νίκησε με 75-71 την Άλμπα Βερολίνου, στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική. Έκτοτε, βρέθηκαν πέντε κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις της ομάδας του Πειραιά, με αποτέλεσμα να μην αναχωρήσει ποτέ με προορισμό τη Βαρκελώνη, αφού στη «διαβολοβδομάδα» αναβλήθηκαν και οι δύο αγώνες της με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν, εκτός έδρας. Στη Media Day, πριν το ματς με την Μπασκόνια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενημέρωσε πως ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς πέντε παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του τραυματία Άαρον Χάρισον. Οι άλλοι τέσσερις παραμένουν σε καραντίνα, καθώς είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Ο COVID-19 «λάβωσε» τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού, με τον Μπαρτζώκα να καλείται να ανεβάσει μία θέση κάποιους παίκτες για να αντιμετωπίσει τους ψηλούς του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως για την ομάδα του Πειραιά είναι η αγωνιστική απραξία και μάλιστα σε υψηλή ένταση. Την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρξαν προπονήσεις και οι Πειραιώτες έχουν δώσει μόλις μία φιλική αναμέτρηση από τις 12 Νοεμβρίου.
Ο Ολυμπιακός μετρά 5 νίκες - 3 ήττες, ενώ η Μπασκόνια που νίκησε τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο παιχνίδι της (93-72) μέσα στη Βιτόρια ταξίδεψε στην Αθήνα με ρεκόρ 4-5. Οι Βάσκοι έχουν δώσει
δηλαδή έναν περισσότερο αγώνα από τους «ερυθρόλευκους». Το υψηλό τέμπο, στο οποίο αρέσκεται ο Μαυροβούνιος τεχνικός της Μπασκόνια αποτελεί τον... κίνδυνο για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Γι' αυτό και ο Μπαρτζώκας τους έχει τονίσει επανειλημμένως πως θα πρέπει να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, να επιδεικνύουν υπομονή στην εκδήλωση επίθεσης, ενώ η πίεση στην άμυνα γίνεται ακόμη πιο επιβεβλημένη λόγω των πολλών απουσιών.
Από τις 22 Οκτωβρίου έχει να δοκιμάσει τη γεύση της νίκης ο Παναθηναϊκός. Τότε είχε επικρατήσει της Φενερμπαχτσέ, στο ΟΑΚΑ, με 82-68, για την 5η αγωνιστική. Ο αγώνας του με τη Ζενίτ, στην Αγία Πετρούπολη (6η αγωνιστική) αναβλήθηκε για να ακολουθήσουν ήττες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Βαλένθια και Μπασκόνια. Οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να βάλουν τα δυνατά τους για αποφυγή μίας 5ης διαδοχικής ήττας, αλλά το ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου (7-3) υποδεικνύει πως οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα θα έχουν μία δύσκολη αποστολή. Ο Παναθηναϊκός των δύο νικών σε οκτώ αναμετρήσεις, υπερέχει στη ρακέτα έναντι της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι. Οι Γερμανοί, όμως είναι εξαιρετικοί στην άμυνά τους στα τρίποντα των αντιπάλων, όπως φαίνεται και από το 31% ποσοστό ευστοχίας των αντιπάλων τους έξω από τα 6.75. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει, λοιπόν να προτιμήσει να περνά την μπάλα στη ρακέτα από τα μακρινά σουτ, αν θέλει να έχει πιθανότητες για μία τρίτη νίκη στη διοργάνωση. Η Μπάγερν ηττήθηκε στην έδρα της με 81- 89, την περασμένη αγωνιστική (10η), από την ΤΣΣΚΑ, με την οποία «συγκατοικεί» στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα (7-3), πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (8-1).

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:
11η Αγωνιστική (26-27/11/2020)
Πέμπτη 9 μ.μ.
Ολυμπιακός - Μπασκόνια (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) - Κίμκι (Ρωσία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) - Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Παρασκευή 9 μ.μ.
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - Βαλένθια (Ισπανία)
Βιλερμπάν (Γαλλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 8-1
2.Μπάγερν Μονάχου 7-3
-. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-3
4. Βαλένθια 6-3
-. Ρεάλ Μαδρίτης 6-4
6. Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 5-2
-. Ολυμπιακός 5-3
-. Αναντολού Εφές 5-4
-. Ζαλγκίρις Κάουνας 5-5
10. Αρμάνι Μιλάνο 4-3
-. Μπασκόνια 4-5
-. Ερυθρός Αστέρας 4-6
-. Φενερμπαχτσέ 4-6
14. Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-7
15. Παναθηναϊκός 2-6
-. Άλμπα Βερολίνου 2-6
-. Κίμκι 2-7
18. Βιλερμπάν 1-6