Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2020 12:23

ΜΠΑΣΚΕΤ: Να "σφραγίσει” την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα - Σήμερα με Λετονία

Γράφτηκε από τον

Με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέχρι στιγμής στα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022 ρίχνεται στη «μάχη» του «παραθύρου» του Νοεμβρίου, η εθνική ανδρών στο Σεράγεβο.

Σήμερα στις 7 μ.μ. το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Λετονία, ενώ δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή (29/11, 19:00) αντίπαλός της είναι η Βουλγαρία, στον 8ο όμιλο. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εθνική επικράτησε κατά σειρά των Βουλγαρίας (73-63) και Βοσνίας/Ερζεγοβίνης (65-70). Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ήδη από τον Νοέμβριο και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022, το οποίο θα συνδιοργανώσουν οι Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία. Η εθνική Ελλάδας είναι η μόνη αήττητη μέχρι στιγμής στον 8 όμιλο με 2 νίκες, ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία (1-1), η Βοσνία/Ερζεγοβίνη (1-1) και η Λετονία (0-2). Την πρόκριση εξασφαλίζουν οι τρεις πρώτες του ομίλου, ενώ η 4η αποκλείεται και θα συμμετάσχει στον 2ο γύρο των Προ-Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022 εξασφαλίζουν οι τρεις πρώτοι των οκτώ ομίλων, με εξαίρεση τους ομίλους στους οποίους μετέχουν οι «οικοδέσποινες» του Ευρωμπάσκετ 2022 (Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία), από τους οποίους προκρίνεται η «οικοδέσποινα» ή οι «οικοδέσποινες» και οι δύο ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα. Η εθνική αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στον 8ο όμιλο τη Λετονία, μια επικίνδυνη ομάδα παρά το γεγονός πως ηττήθηκε από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (61-62) και από τη Βουλγαρία (110-104) στο πρώτο «παράθυρο», αυτό του Φεβρουαρίου 2020. Στο Σεράγεβο, πάντως οι Λετονοί θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι εν συγκρίσει με τα ματς του Φεβρουαρίου, με πιο έμπειρους παίκτες.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, της εθνικής Θανάσης Σκουρτόπουλος, ζήτησε από τους Έλληνες διεθνείς να είναι επιθετικοί στην άμυνα, με μεγάλη πίεση πάνω στη μπάλα και στο περιφερειακό σουτ. «Πρέπει να το ελέγξουμε, να μην τους δώσουμε εύκολα ανοιχτά σουτ και τη δυνατότητα να βρουν εύκολους πόντους, ειδικά σε καταστάσεις "transition", δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο Σκουρτόπουλος και εν συνεχεία εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Τα παιδιά δείχνουν έτοιμα να ανταποκριθούν και να καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που αφ' ενός θα μας δώσουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, αφ' ετέρου θα συνεχίσουν αυτή την πολύ καλή πορεία».
Το πρόγραμμα του «παραθύρου» του Νοεμβρίου στα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022 έχει ως εξής:

8ος όμιλος (Σεράγεβο)

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου
Ελλάδα-Λετονία 19:00
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Βουλγαρία 22:00
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου
Βουλγαρία- Ελλάδα 19:00
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λετονία 22:00

Η βαθμολογία
1.Ελλάδα 2-0 4
2. Βουλγαρία 1-1 3
-. Βοσνία/Ερζ. 1-1 3
4. Λετονία 0-2 2