Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2020 15:05

Basket League: «Μάχη Δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον
Basket League: «Μάχη Δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ

«Μάχη Δικεφάλων» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Basket League.

H αήττητη AEK σε 4 αγώνες υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο (5/12, 17:00), με στόχο την 5η νίκη. Στην Ένωση είχαν εκ νέου κρούσμα κορονοϊού, καθώς την Παρασκευή (4/12) βγήκαν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία είχαν υποβληθεί όλοι ανεξαιρέτως στην ομάδα των «κιτρινόμαυρων». Δεν έγινε γνωστό το όνομα του μέλους της ΑΕΚ που έχει προσβληθεί από κορονοϊό, αλλά ακολουθώντας τα προβλεπόμενα από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, της ΓΓΑ και του ΕΣΑΚΕ, θα παραμείνει σε απομόνωση και καραντίνα για διάστημα δεκατεσσάρων ημερών. Στην Ένωση αναμένουν την άφιξη του Νιγηριανού σέντερ Μόουζες Κίνγκσλεϊ εντός της ημέρας, ο οποίος θα καλύψει το κενό του τραυματία Σλότερ.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει ο 23χρονος από το Μάλι Σαγκάμπα Κονάτε κι ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης κι ενώ την Τετάρτη (2/12) ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποχαιρέτησε τον Αμερικανό Άλαν Χέρντον. Τη 2η νίκη της και 1η εκτός έδρας θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων έχοντας δώσει 4 αγώνες μέχρι στιγμής στην Basket League.

Αν και το Περιστέρι μετρά τέσσερις νίκες, όσες και η ΑΕΚ, βρίσκεται μόνο πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα, αφού έχει δώσει έναν αγώνα περισσότερο. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα διεκδικήσει την 5η νίκη της απέναντι στο Λαύριο, το Σάββατο (5/12, 19:30). Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ανακοίνωσε τρεις παίκτες αυτή την εβδομάδα, με πρώτο τον έμπειρο διεθνή σέντερ Γιάννη Μπουρούση, καθώς και τους Τζέρι Κρόκετ και Ράιαν Χάροου. Στον αντίποδα, το Λαύριο θα παρουσιαστεί με νέο παίκτη, τον 28χρονο Αμερικανό πόιντ γκαρντ, Γκλεν Κόουζι, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Τζάρεντ Σάβιτζ. Μαζί με τον Προμηθέα, το Λαύριο ήταν η μία εκ των δύο ομάδων που «χτυπήθηκαν» περισσότερο στην Basket League από τον Covid-19. Ελέω κορονοϊού... η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει δώσει μόνο 3 αγώνες και μετρά μόνο ήττες. Στο «Ανδρέας Παπανδρέου», λοιπόν θα μεταβούν για να... σπάσουν το ρόδι, μία δύσκολη πάντως αποστολή.

Με ίδιο ρεκόρ νικών - ηττών (3-2), θα πάρουν θέση στο τζάμπολ το Μεσολόγγι και ο Ηρακλής, το Σάββατο (5/12, 17:00). Oι δύο ομάδες έχουν πραγματοποιήσει θετικό ξεκίνημα και θα παλέψουν για το ποια θα έχει το «πάνω χέρι» στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Τον δεύτερο αγώνα του δίνει ο Προμηθέας στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη, ο οποίος θα είναι ο 3ος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το τζάμπολ έχει οριστεί για τις 17:00 το Σάββατο (5/12), ενώ ίδια ώρα και ημέρα θα λύσουν τις διαφορές τους ο Κολοσσός με τη Λάρισα στη Ρόδο. Η «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής της Basket League «πέφτει» την Κυριακή (6/12), στις 17:00, όταν ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό. Οι «πράσινοι» μετά την εκτός έδρας νίκη τους επί της Αρμάνι Μιλάνο, θα διεκδικήσουν την 4η νίκη τους, ενώ ο Ιωνικός με ρεκόρ 1-4 θα τα δώσει όλα για μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Βasket League / Α1 Ανδρών έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Αγρινίου 17:00 Μεσολόγγι-Ηρακλής Σχινάς-Τσαρούχα-Ζακεστίδης (Πίγκας)

ΟΑΚΑ 17:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ Καρακατσούνης-Ζαχαρής-Τσιμπούρης (Μουζάκης Σ.)

Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-Προμηθέας Π. Μάνος-Καλδίρης-Ταρενίδης Σ. (Σιμητόπουλος)

Καλλιθέας 17:00 Κολοσσός Ρόδου-Λάρισα Παπαπέτρου-Παναγιώτου-Μαγκλογιάννης (Βιτζηλαίος)

Α. Παπανδρέου 19:30 Περιστέρι-Λαύριο Συμεωνίδης Σ.-Τσώνος-Σπυρόπουλος (Παυλόπουλος)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Πλάτων 17:00 Ιωνικός Νικαίας-Παναθηναϊκός Πουρσανίδης Γ.-Κατραχούρας-Αγραφιώτης Ι. (Βιδάλης)

Η βαθμολογία
1.Περιστέρι 9
2. ΑΕΚ 8
- . Μεσολόγγι 8
- . Ηρακλής 8
5. Παναθηναϊκός 6
- . Κολοσσός 6
- . Ιωνικός 6
8. ΠΑΟΚ 5
9. Άρης 3
- . Λαύριο 3
11. Προμηθέας Π. 2
- . Λάρισα 2

ΑΠΕ - ΜΠΕ