Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 07:44

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Ακάδημος Καλαμάτας στην Γ' εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του! - δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Ακάδημος Καλαμάτας στην Γ' εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του! - δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Ακάδημος Καλαμάτας κατέκτησε τελικά απόλυτα δίκαια τον τίτλο του πρωταθλητή της Α τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αφού στον πρώτο και τελευταίο φετινό τελικό του Σαββάτου 24 Μαΐου που έγινε στην Τέντα βρήκε τον τρόπο να κερδίσει τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης με 63-56.


Ετσι οι Καλαματιανοί πανηγύρισαν την άνοδο στην Γ' εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μπήκε δυνατά ο Ακάδημος

Παρουσία φίλων και των δύο ομάδων ξεκίνησε το Σάββατο το μεγάλο παιχνίδι των πρωτοεμφανιζόμενων σε μεγάλο τελικό της Α' κατηγορίας γηπεδούχου Ακάδημου με φιλοξενούμενου Συλλόγου Δρομέων με τους Καλαματιανούς να μπαίνουν πιο δυνατά στην μάχη και μέχρι ενός ορισμένου σημείου να δικαιώνονται αφού στο 8΄ ήταν μπροστά σκορ με 11-4 και στο 10΄ με 15-4.
Στην συνέχεια όμως η εικόνα του παιχνιδιού έγινε πολύ πιο ενδιαφέρουσα αφού οι Τριπολιτσιώτες άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι άριστα τα όποια προβλήματα των γηπεδούχων. Με ένα επιμέρους σερί 22-12 έκλεισαν το ημίχρονο έχοντας μειώσει την εις βάρος τους διαφορά στον πόντο (27-26) αποτέλεσμα που σίγουρα κράταγε το ενδιαφέρον για τον τελικό νικητή στα ύψη.
O ίδιος δυναμικός ρυθμός από την πλευρά των Δρομέων και τα προβλήματα του Ακάδημου συνεχίσθηκε μέχρι το 26΄ χρονικό σημείο στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήτα μπροστά στο σκορ με 38-36.

Καθάρισε μετά το 26'

Αυτό είχε σαν συνέπεια ο τεχνικός των μετέπειτα πρωταθλητών Ζαχαρίας Πλατάνας να πάρει ένα ευεργετικό όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια για την ομάδα του τάιμ άουτ.
Με την επιστροφή λοιπόν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ακάδημου βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα τους τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση στοιχεία που προβλημάτισαν έντονα τους φιλοξενούμενους και τους έδωσαν το δικαίωμα, σε συνδυασμό με τις δύο νίκες της κανονικής περιόδου, να βάλουν γερές βάσεις για την τρίτη, που αν ερχόταν θα τους έδινε τον τίτλο, αφού στο 35΄ ήταν και πάλι μπροστά στο σκορ με 57-46.
Ετσι στα τελευταία πέντε λεπτά παρά την προσπάθεια αντίδρασης των παικτών του Μιχάλη Βερβαινιώτη οι Καλαματιανοί συνέχισαν να έχουν τις σωστές αντιδράσεις και λύσεις που τους έδωσαν τη πιο μεγάλη σίγουρα νίκη στην ιστορία τους με το τελικό 63-56.
Στο τέλος της αναμέτρησης όπως ήταν λογικό η νίκη του Ακάδημου πανηγυρίστηκε έντονα από τους παίκτες του, τους προπονητές, τους φίλους της ομάδας και την διοίκηση η οποία είχε φροντίσει να φέρει στην Τέντα και να ανοίξει για την πολύ μεγάλη επιτυχία τις ανάλογες σε τέτοιες καταστάσεις σαμπάνιες.
Απο τον Ακάδημο ξεχώρισαν και κράτησαν βέβαια την ομάδα στα δύσκολα σημεία του σαραντάλεπτου οι Αποστόλης Σκοπέτος, Δημήτρης Κουτίβας, Σπύρος Γεωργανάς ενώ από τον Δρομέα καλές στιγμές είχε ο Αδαμάντιος Μπούεης.
Τέλος τα 10λεπτα του τελικού που σφύριξαν οι Ταβουλαρέας, Κυριακόπουλος ήταν
ΑΚΑΔΗΜΟΣ: Σκοπέτος 21(1/4 ελεύθερες βολές, 7/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Λουρμπέας 6(2/2 ελεύθερες βολές, 2/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα), Καζολέας 7(2/2 ελεύθερες βολές, 1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Γεωργανάς 14(2/4 ελεύθερες βολές, 6/7 δίποντα), Αλοίμονος 2(0/1 ελεύθερες βολές,1/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα), αρχική πεντάδα, Π. Γιαννακόπουλος 6(1/1 ελεύθερες βολές, 1/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα), Κουτίβας 5(5 τάπες, 3/6 ελεύθερες βολές, 1/7 δίποντα, 0/1 τρίποντα), Σπαντιδέας 2(2/2 ελεύθερες βολές, 0/1 τρίποντα), Γιαννακόπουλος, Καραμπάτσος, Ανδριανόπουλος, Αθανασόπουλος.
ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ: Πετσούνης 5(0/1 ελεύθερες βολές, 1/3 δίποντα,1/2 τρίποντα), Πεζιρκιανίδης 10(7/8 ελεύθερες βολές, 0/3 δίποντα, 1/1 τρίποντα), Μπούρης 21(5/7 ελεύθερες βολές, 5/11 δίποντα, 2/7 τρίποντα), Ρεκουνιώτης 6(2/4 ελεύθερες βολές, 2/8 δίποντα, 0/1 τρίποντα), Παπακώστας 8(0/2 ελεύθερες βολές, 4/8 δίποντα), αρχική πεντάδα, Καλούλι 3(0/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα), Κακουλίδης 3(3/4 ελεύθερες βολές, 0/2 τρίποντα), Κουτσοούγερας(0/2 ελεύθερες βολές, 0/2 δίποντα), Φραγγέας, Πολυζωγόπουλος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Αμέσως μετά τον αγώνα οι πρωταγωνιστές της επιτυχίες ήταν εμφανώς ικανοποιημένοι για την μεγάλη τους επιτυχία ενώ σε δηλώσεις τους στο Νοtosport" τόνισαν:
Ζαχαρίας Πλατάνας (προπονητής Ακάδημου): “Συγχαρητήρια για την φετινή μεγάλη χρονιά σε όλους τους παίκτες μου που απέδειξαν μέσα στο γήπεδο ότι είναι παλικάρια. Ευχαριστώ τον Γιώργο και Μιχάλη Ροζακέα που μου εμπιστεύθηκαν την ομάδα ενώ την κατάκτηση του τίτλου την αφιερώνω στην γυναίκα μου η οποία είχε την μεγάλη υπομονή στο να είμαι κάθε Σαββατοκύριακο τα δύο τελευταία χρόνια από την Αθήνα στην Καλαμάτα.”
Αποστόλης Σκοπέτος: “Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπληρώσαμε τον μεγάλο φετινό μας στόχο. Οσον αφορά την καλή μου απόδοση έχω να πω ότι έτυχε κόντρα στον Δρομέα να παίξω καλά όπως και σε άλλα παλαιότερα παιχνίδια είναι κάποιος από τους συμπαίκτες μου.”
Δημήτρης Κουτίβας: “Η κατάκτηση του τίτλου είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μου και όλους όσους ήταν κοντά της στην διάρκεια όλης της χρονιάς. Εγώ από την πλευρά μου και στον τελικό όπως και σε όλα τα παιχνίδια που κλήθηκα να παίξω προσπάθησα πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου.”
Μιχάλης Βερβαινιώτης (προπονητής Συλλόγου Δρομέων):
“Συγχαρητήρια στον Ακάδημο ο οποίος ήταν σταθερή ομάδα σε όλη την χρονιά και δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να σπάσουμε την έδρα, δεν τα καταφέραμε, συνεχίζουμε.”
Γιώργος Μαρκόπουλος (πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων): “Αγωνιστήκαμε για το καλύτερο σε όλη τη σεζόν σε ένα ομολογουμένως όμορφο ταξίδι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σε μία σίγουρα πετυχημένη για εμάς σεζόν, δεν τα καταφέραμε και συνεχίζουμε αφού θεωρούμε ότι έρχεται και η δική μας σειρά για το ακόμη καλύτερο. Συγχαρητήρια στον Ακάδημο για την κατάκτηση του τίτλου.”