Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2020 18:30

ΕΟΚ προς Πολιτεία: "Είστε υπέρ ή όχι της επανεκκίνησης; Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας"

Γράφτηκε από τον
ΕΟΚ προς Πολιτεία: "Είστε υπέρ ή όχι της επανεκκίνησης; Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας"

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει την επιχείρηση μετάθεσης των πρωταθλημάτων, ενώ από πλευράς της τόνισε την ετοιμότητά της για άμεση επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

Μετά την μακροσκελή επιστολή των αθλητών εθνικών κατηγοριών στο μπάσκετ, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, που ζήτησαν την άμεση έναρξη των προπονήσεων, η ΕΟΚ άφησε αιχμές ως προς την πολιτεία, κάνοντας λόγο για αναποφασιστικότητά όσον αφορά στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων και τονίζοντας μάλιστα την ετοιμότητά της για άμεση επανεκκίνηση.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η συνεχιζόμενη κατευθυνόμενη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και της πραγματικότητας από την Πολιτεία και το γαϊτανάκι δημιουργίας εντυπώσεων, μας υποχρεώνει να θέσουμε άπαντες προς των ευθυνών τους.

Είναι αναγκαίο αυτό ώστε να αποφευχθεί η παραπλάνηση και η παραπληροφόρηση των υφιστάμενων τις συνέπειες της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Έχουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι αυτές οι ώρες για διεκπεραίωση προσωπικών και κομματικών επιδιώξεων, παρά μόνο για υπεύθυνες πράξεις.

Θέτουμε λοιπόν το ουσιαστικό ερώτημα, που απαιτεί άμεση και σαφή απάντηση. Είστε ή όχι υπέρ της επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και των πρωταθλημάτων; Εμείς ως αθλητική Ομοσπονδία είμαστε έτοιμοι για την άμεση επανέναρξή τους. Εσείς σαν πολιτεία είσαστε; Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας και σταματείστε την επιχείρηση μετάθεσής τους".

Πηγή: sport24.gr