Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2021 17:00

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς στην ΕΟΚ!

Γράφτηκε από τον
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς στην ΕΟΚ!

Mια (ελληνική και όχι σέρβικη) παροιμία λέει «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;» και αυτό ακριβώς ισχύει και στην προκειμένη μπασκετική περίσταση...

Για να το πω με διευθύνσεις και ονόματα, τι γυρεύει ο Πρέλεβιτς στην ΕΟΚ!

Τις προάλλες ο πρώην παίκτης, αρχηγός, ασίσταντ κόουτς, προπονητής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ εμφανίσθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, όπου συναντήθηκε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Μίλησαν περί ανέμων και υδάτων, μηδέ των επερχόμενων εκλογών εξαιρουμένων!

«Έχουμε κοινούς φίλους με τον πρόεδρο και περάσαμε από το γραφείο του για μια εθιμοτυπική επίσκεψη», επιβεβαίωσε στο Sport24.gr ο Μπάνε. Και συνέχισε:

«Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να ασχοληθώ με την ΕΟΚ ή με τον ΕΣΑΚΕ. Πριν από πέντε έξι χρόνια μου είχε ρίξει μια ιδέα για την προεδρία της λίγκας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά δεν ήθελα να μπω στη μέση και να μπλέξω με τη βεντέτα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Τώρα όμως η ΕΟΚ είναι άλλο πράγμα...»

Τι σημαίνει αυτό; «Όσο περισσότερο το σκέπτομαι, δεν βρίσκω άσχημη την ιδέα της ενασχόλησης μου με την Ομοσπονδία, κάτι που μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό» απαντά ο Πρέλεβιτς, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει εξ ορισμού και εκ προοιμίου ότι θα κατέλθει κιόλας ως υποψήφιος.

«Δεν συζητήσαμε γι’ αυτό, δεν είπαμε κάτι συγκεκριμένο για την υποψηφιότητα. Κάναμε απλώς μια γενική κουβέντα» διευκρίνισε.

Σε αυτή την περίπτωση ο ένας επιβεβαιώνει τον άλλον, καθόσον ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Sport24.gr δεν διέψευσε ούτε κατά μία κεραία την πληροφορία της συνάντησης και το σενάριο...

«Οντως ήρθε από εδώ ο Μπάνε και συζητήσαμε για πολλά θέματα. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που γνωρίζει το μπάσκετ από πάσης απόψεως και όντως θα ήταν ενδιαφέρον να αναμειχθεί με τα διοικητικά του μπάσκετ. Εγώ δεν έχω καμιά αντίρρηση, ίσα ίσα το βλέπω με πολύ θετική διάθεση».

Βεβαίως η υπόθεση αυτή απαιτεί φιλτράρισμα από πολλές πλευρές...

«Πρώτα απ’ όλα εξαρτάται από τον σύλλογο του, τον ΠΑΟΚ, που θα πρέπει να τον προτείνει ως υποψήφιο. Ξέρω ότι ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τις εκλογές της ΕΟΚ και ο Νίκος Σταυρόπουλος, που επίσης είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και γνώστης του χώρου.

Δεν είναι δικό μου θέμα αυτό, αλλά έχω να πω ότι όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις εκλογές, δεν θα γίνει σώνει και καλά πρόεδρος! Το ΔΣ έχει 18 θέσεις και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι άλλοι που προηγούνται στην κούρσα της προεδρίας» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Συν τοις άλλοις ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ εξέφρασε για άλλη μια φορά τις ενστάσεις του στο θέμα του νόμου που δεν του επιτρέπει (λόγω ηλικίας και συνεχών θητειών) να εκθέσει υποψηφιότητα, βάζοντας και άλλη μια παράμετρο.

«Σύμφωνα με τη διατύπωση, η απαγόρευση ισχύει μόνον σε περίπτωση διενέργειας των εκλογών στο χρονικό διάστημα ενός τετραμήνου μετά τους εκάστοτε Ολυμπιακούς αγώνες. Αλλά, αυτό δεν με ενδιαφέρει, ούτε θα το κυνηγήσω νομικά.

Το ζητούμενο είναι το πότε και το πώς θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, διότι δεν αισιοδοξώ ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία, ώστε να μαζευτούν σε μια αίθουσα και να ψηφίσουν τόσες εκατοντάδες άνθρωποι».