Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2021 19:20

ΣΕΠΚ: "Πάγια θέση μας η επανεκκίνηση του αθλητισμού με κάλυψη του κόστους των rapid test"

Γράφτηκε από τον
ΣΕΠΚ: "Πάγια θέση μας η επανεκκίνηση του αθλητισμού με κάλυψη του κόστους των rapid test"

Με νέα ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επισημαίνει πως είναι πάγια η θέση του για επανεκκίνηση του αθλητισμού, καλύπτοντας το κόστος των rapid test για τις εθνικές κατηγορίες.

Το lockdown στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού αθλητισμού συνεχίζεται, με τη Stoiximan Basket League να είναι η μοναδική κατηγορία, στην οποία υπάρχει αγωνιστική δράση. Γι αυτό το θέμα επανήλθε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση, μέσω της οποίας τονίζει πως παραμένει πάγια θέση του η επανεκκίνηση του αθλητισμού.

Ο ΣΕΠΚ είχε άλλωστε επισημάνει ήδη από τις 30 Δεκεμβρίου πως είναι σε θέση να καλύψει το κόστος για τα εβδομαδιαία rapid test που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, για όλους τους προπονητές των εθνικών κατηγοριών, προκειμένου να επιτραπεί -σε πρώτη φάση- η επιστροφή στα γήπεδα για προπονήσεις.

Αυτό βέβαια δεν έχει καταστεί ακόμη εφικτό, αφού οι υγειονομικές επιτροπές δεν έχουν ανάψει το πράσινο φως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

"Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΠΚ, Παρασκευά Μουρατίδη, και της επιστολής που συνέταξαν και υπέγραψαν από κοινού οι δεκαέξι (16) προπονητές που εργάζονται στις ομάδες της Α2 κατηγορίας των Ανδρών, ο ΣΕΠΚ θέλει να υπενθυμίσει πως πάγια θέση του είναι η επανεκκίνηση του αθλητισμού και η επιστροφή στα γήπεδα (έστω για προπονήσεις), πάντα με την τήρηση του προβλεπόμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς πως είναι σε θέση να καλύψει το κόστος των rapid test για τους προπονητές που εργάζονται σε ομάδες των εθνικών κατηγοριών, προκειμένου να γίνει μία πρώτη κίνηση για τη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν και την απαρέγκλιτη στάση των υγειονομικών φορέων περί συνέχισης του lockdown στον αθλητισμό (κάτι που επισημάνθηκε εκ νέου από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά, σε νέα επαφή που υπήρξε), ο ΣΕΠΚ θεωρεί μείζονος σημασίας την επιστροφή των αθλητών όλων των ηλικιών στα γήπεδα -το άνοιγμα των σχολείων συνηγορεί σε αυτό, αφού οι αθλητές/μαθητές μπορούν παράλληλα με τις σχολικές υποχρεώσεις τους να επιστρέψουν στις αθλητικές δραστηριότητες.

Ευελπιστούμε πως σύντομα οι φωνές όλων (παικτών και προπονητών) θα εισακουστούν και θα είμαστε σε θέση να ξαναβρεθούμε στα γήπεδα, τηρώντας σε κάθε περίπτωση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας στο επίπεδο του βιοπορισμού και της ψυχολογίας όλων".

Πηγή: sport24.gr