Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 14:38

Μπερτομέου: "Ίσως γίνει με λίγο κόσμο το Final Four της Κολωνίας"

Γράφτηκε από τον

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, μίλησε σε ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων για την παρουσία φιλάθλων στο Final Four της Κολωνίας, τονίζοντας πως εξετάζεται σαν ενδεχόμενο, ενώ αναφέρθηκε και στη διακοπή της περσινής σεζόν.

Για το ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων στο Final Four της Κολωνίας όπου θα διεξαχθεί στις 28-30 Μαΐου του 2021, μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου στο EFE.com

"Είναι νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο. Δεν το γνωρίζουμε, όμως θα περιμένουμε. Γεμάτα γήπεδα δεν θα έχουμε, όμως δεν αποκλείω το να έχουμε ένα κοινό. Ίσως γίνει κάτι τέτοιο, διότι το γερμανικό κράτος όπου πρόκειται να παίξουμε είναι ένα από αυτά που ήταν καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά είναι αδύνατο να κάνουμε μια πρόβλεψη. Πιστεύω πως τέλη Μαΐου θα έχουμε κοινό. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύουμε ότι θα είναι γεμάτο", δήλωσε αρχικά στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας: "Μας έχει επηρεάσει, αλλά δεν έχουμε χάσει ούτε έναν χορηγό, αντίθετα προσθέσαμε έναν και ανανεώσαμε έναν τηλεοπτικό. Έπρεπε να καθίσουμε γιατί δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε όσα συμφωνήθηκαν, επειδή η πανδημία δεν το επέτρεπε. Φυσικά είχαμε αντίκτυπο αλλά το έχουμε ελαχιστοποιήσει, για τους συλλόγους ήταν μείωση 14%".

Για το τρίτο κύμα της πανδημίας: "Σίγουρα ανησυχούμε, αλλά έχουμε έναν κανονισμό που θα μας επέτρεπε να ανταποκριθούμε σε αυτό μέχρι ένα σημείο. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, όταν περάσει αυτό το κύμα, θα έχουμε περισσότερους ανθρώπους εμβολιασμένους και δεν θα είμαστε όπως πέρυσι".

Τέλος, για την περσινή διακοπή: "Δεν μου είχε συμβεί ποτέ να ακυρώσω ένα τουρνουά και συμμετέχω από το 1983. Έπεσε πάνω σε μια εποχή που η διοργάνωση ήταν όμορφη και τα δεδομένα του κοινού, των δημόσιων και των κοινωνικών δικτύων βρισκόταν στα ύψη".

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ