Πέμπτη, 28 Ιανουάριος 2021 17:30

EuroLeague: Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός με Μπαρτσελόνα

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με στόχο την επιστροφή στις νίκες και ένα… παράθυρο με θέα τα πλέι οφ.

Τέλος στον κακό απολογισμό των τριών ηττών στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια θέλει να βάλε απόψε ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται (21:00 Novasports2HD) την Μπαρτσελόνα, για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν υποχωρήσει πλέον με ρεκόρ 11-11 αρκετά από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και ψάχνουν συνεχόμενες υπερβάσεις για να καλύψουν τα χαμένο έδαφος. Μια από αυτές, είναι και το αποψινό παιχνίδι, απέναντι στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας «μπλαουγκράνα» με ρεκόρ 16-6 και πέντε συνεχόμενες νίκες. Πρόκειται για μία ομάδα με γεμάτο ρόστερ, που στηρίζεται κυρίως στους Μίροτιτς, Ντέιβις, Καλάθη, Χίγκινς και Κούριτς, ενώ έχει την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση με 73,4 πόντους παθητικό μέσο όρο.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει περισσότερη σταθερότητά στην απόδοσή του σε σχέση με τα πρόσφατα παιχνίδια, να πάρει περισσότερα από πολλούς παίκτες του και να παρουσιάσει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση για μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού. «Οδηγός» του, θα είναι ασφαλώς η μεγάλη νίκη στις 8 Δεκεμβρίου με σκορ 96-88 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», που ήταν και το καλύτερο φετινό ματς της ομάδας από πλευράς απόδοσης. Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες μετρούν από μία και δύο απουσίες αντίστοιχα, καθώς για τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστεί ο Παπανικολάου και για τους φιλοξενούμενους οι Κλαβέρ και Αμπρίνες. Η συμμετοχή του Σάσα Βεζένκοφ, θα κριθεί την τελευταία στιγμή καθώς έχει αιμάτωμα στο γόνατο.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Μαυροβούνιο) και Τόμας Τραβίτσκι (Πολωνία).

Παράδοση

Για 33η φορά στην ιστορία τους αναμετρώνται απόψε Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν 19 νίκες και τους «ερυθρόλευκους» 13. Στα παιχνίδια που έχουν γίνει στην Ελλάδα, οι γηπεδούχοι έχουν επτά νίκες και οι ισπανοί έξι. Ο Ολυμπιακός έχει δύο σερί ήττες στο ΣΕΦ από τους Καταλανούς, καθώς τους κέρδισε τελευταία φορά στις 16 Νοεμβρίου του 2016 με σκορ 59-52.

Πηγή: sport-fm.gr