Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2021 13:57

BASKET LEAGUE: Ξεχωρίζει η μάχη Παναθηναϊκός-Προμηθέας στο ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον
BASKET LEAGUE: Ξεχωρίζει η μάχη Παναθηναϊκός-Προμηθέας στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Προμηθέα, την Κυριακή (31/1, 17:00), με στόχο να διευρύνει στο +4 τη διαφορά του από την ομάδα της Πάτρας, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League.

Τόσο οι «πράσινοι», όσο και οι Αχαιοί μετρούν από έναν αγώνα λιγότερο. H ομάδα του Μάκη Γιατρά έχει θέσει στόχο τη συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά για να το επιτύχει θα πρέπει να πετύχει και μεγάλες νίκες, αφού αν και με έναν επιπλέον αγώνα, οι ΑΕΚ, Περιστέρι και Λαύριο προπορεύονται, με μικρή διαφορά. O Προμηθέας έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του Λαυρίου το περασμένο Σάββατο (23/1) νικώντας με 90-88 στην Πάτρα, λίγες ημέρες μετά την ήττα του στο Λαύριο σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής. Το Λαύριο ήταν η ομάδα που είχε σταματήσει το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού για την 10η αγωνιστική, με την ομάδα του Όντεντ Κάτας να διεκδικεί πλέον μία 3η διαδοχική νίκη, η οποία θα δώσει ψυχολογική τόνωση στους παίκτες, μετά τη «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague. Από το «μενού» του Σαββάτου (30/1) ξεχωρίζει η αναμέτρηση Λάρισα-ΑΕΚ, με το τζάμπολ να έχει προγραμματιστεί για τις 20:00, στο κλειστό της Νεάπολης. Οι Θεσσαλοί θα δώσουν το τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους από τις 6 Ιανουαρίου, μετρώντας στα τρία που προηγήθηκαν μία νίκη επί του Προμηθέα και δύο ήττες από το Λαύριο και τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ προέρχεται από άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής που επαναλήφθηκε μετά από απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Επιστροφή στις νίκες αναζητά το Λαύριο υποδεχόμενο τον ΠΑΟΚ στις 17:00 το Σάββατο (30/1). Το νικηφόρο σερί των οκτώ αγώνων για το Λαύριο ολοκληρώθηκε στην Πάτρα στην 12η αγωνιστική. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα πάρει θέση στο τζάμπολ με την... υπεροχή που της προσδίδει το +2 έναντι του ΠΑΟΚ στον βαθμολογικό πίνακα. Στον αντίποδα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από την ήττα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στις 17:00 του Σαββάτου (30/1) αρχίζει η αναμέτρηση Περιστέρι-Ιωνικός. Οι «κυανοκίτρινοι» θέλουν πάση θυσία τη νίκη στην έδρα τους, αφού έχουν βλέψεις για την υψηλότερη δυνατή θέση στην πρώτη τετράδα, με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Καθώς, δε το Περιστέρι άρχισε την προσπάθεια του στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου με ήττα στη Ρόδο, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα από το θετικό απέναντι στους Πειραιώτες. Η ομάδα της Νίκαιας θα δώσει το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της, καθώς προέρχεται από τις ήττες στα ματς με τον Κολοσσό και την ΑΕΚ.
Τον δρόμο προς τις νίκες μετά από εννιά διαδοχικές ήττες αναζητά το Μεσολόγγι, όταν υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου το Σάββατο (30/1, 17:00). Η τελευταία επιτυχία του ήταν στις 7 Νοεμβρίου απέναντι στον Ιωνικό για την 3η αγωνιστική. Το Μεσολόγγι επιστρέφει στην έδρα του έπειτα από 27 ημέρες, καθώς το τελευταίο παιχνίδι του στο Αγρίνιο ήταν εκείνο της 3ης Ιανουαρίου απέναντι στον Προμηθέα. Οι Ροδίτες προέρχονται από δύο διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί του Ιωνικού και του Περιστερίου. Ο αγώνας Ηρακλής-Άρης θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ. Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Basket League και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο
Λαύριο-ΠΑΟΚ Σώμος-Τσώνος-Ζαχαρής (Τεφτίκης)
Μεσολόγγι-Κολοσσός Ρόδου Τσαρούχα-Σταματόπουλος-Μπίκας (Πατσατζόπουλος)
Περιστέρι-Ιωνικός Νικαίας Αναστόπουλος Π.-Συμωνίδης-Ζακεστίδης (Ορφανός Γ.)
Λάρισα-ΑΕΚ Πουρσανίδης Γ.-Τζιοπάνος Ν.-Τσολάκος (Μόρφη)
Κυριακή
Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πατρών Σχινάς-Μαγκλογιάννης-Κάρδαρης (Μουζάκης Στ.)
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ., εκτός από το Λάρισα – ΑΕΚ (8 μ.μ.)

Η βαθμολογία
(σε 12 αγωνιστικές)

1.Παναθηναϊκός 21
-. ΑΕΚ 21
3. Λαύριο 20
4. Περιστέρι 19
5. Προμηθέας Πατρών 18
-. ΠΑΟΚ 18
7. Ηρακλής 17
-. Κολοσσός 17
9. Ιωνικός 16
-. Άρης 16
11. Λάρισα 15
-. Μεσολόγγι 15
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Παναθηναϊκός και Προμηθέας.