Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2021 12:12

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ανοίγει η αυλαία με το Κολοσσός - Προμηθέας

Γράφτηκε από τον

Αρχίζει σήμερα η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών, από τη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών, στις 20:00, στον πρώτο χρονικά αγώνα.

Οι υπόλοιποι δύο προημιτελικοί θα διεξαχθούν την Τετάρτη (10/2), ημερομηνία για την οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένο και το ματς της Ρόδου, αλλά για τηλεοπτικούς λόγους μετακινήθηκε μία ημέρα νωρίτερα. Oι φιναλίστ του θεσμού πέρυσι, Αχαιοί, θα έχουν ένα νέο πρόσωπο στις τάξεις τους, τον 27χρονο Αμερικανό φόργουορντ, Κουίνσι Φορντ, ο οποίος αν και ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (8/2)
συμμετείχε εδώ και αρκετές ημέρες στις προπονήσεις υπό την επίβλεψη του Μάκη Γιατρά. Tόσο ο Κολοσσός, όσο και ο Προμηθέας συνδύασαν με νίκες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους το περασμένο Σάββατο (6/2) για την 14η αγωνιστική της Basket League, αφού οι Ροδίτες επικράτησαν εντός έδρας (84- 61) του Ηρακλή, ενώ οι Πατρινοί νίκησαν με 81-63 τη Λάρισα στο «Δημήτρης Τόφαλος».
Η Κυπελλούχος 2020 ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Λαύριο την Τετάρτη (10/2, 17:00), με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Ένωση προέρχεται από επιβλητική νίκη με 91-59 επί του Περιστερίου
στην Basket League, με τον νεοαποκτηθέντα Ντάριλ Μέικον να σημειώνει 18 πόντους στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Στον αντίποδα, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πέρασε νικηφόρα από το Αλεξάνδρειο, 89-94, επί του Άρη, πάντα για την 14η αγωνιστική της Basket League. Ηρακλής και ΠΑΟΚ διεκδικούν στον μεταξύ τους αγώνα στο Ιβανώφειο (10/2, 17:00) το ένα από τα τέσσερα
εισιτήρια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Κι ενώ ο Ηρακλής ηττήθηκε στη Ρόδο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, καθώς αναβλήθηκε ο αγώνας του με τον Παναθηναϊκό ελέω κρουσμάτων στις τάξεις των «πρασίνων». Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε και ο προγραμματισμένος για αύριο αγώνας των πρασίνων με το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ, μιας και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ανακοινώσει συνολικά τις τελευταίες ημέρες 7 κρούσματα. Πέρυσι, ο Προμηθέας απέκλεισε στα ημιτελικά το Περιστέρι, αφού πρώτα είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά. Η κλήρωση για την ημιτελική φάση έχει ήδη διεξαχθεί. Ο νικητής του προημιτελικού Παναθηναϊκός-Περιστέρι θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή της αναμέτρησης Λαύριο–ΑΕΚ. Ο νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Ηρακλής–ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα Κολοσσός Ρόδου–Προμηθέας Πατρών. Το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών θα διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου, στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ημιτελικοί ανάμεσα στους τέσσερις φιναλίστ θα διεξαχθούν το Σάββατο (13/2) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ για την την Κυριακή (14/2) έχει προγραμματιστεί ο τελικός του Κυπέλλου.
Το πρόγραμμα των προημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών έχει ως εξής:

Σήμερα
Κολοσσός Ρόδου. - Προμηθέας Πατρών (8 μ.μ.)
Αναστόπουλος Π.-Παπαπέτρου-Ψαριανός (Ξάνθος)
Αύριο
Λαύριο - ΑΕΚ (5 μ.μ.)
Πουρσανίδης Γ.-Σώμος-Ανδρικόπουλος (Βιδάλης)
Ηρακλής - ΠΑΟΚ (5 μ.μ)
Σχινάς-Συμεωνίδης-Μαγκλογιάννης (Παραλυκίδης)
Παναθηναϊκός - Περιστέρι αναβλήθηκε