Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 17:46

ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ χαρούμενοι για το πρώτο βήμα της επιστροφής στα γήπεδα

Γράφτηκε από τον

Να ανοίξουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες, εκτός από την Α1 Γυναικών και την Α2 Ανδρών, θέλουν ο ΠΣΑΚ και ο ΣΕΠΚ που δήλωσαν χαρούμενοι για το πρώτο βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η επιστροφή στα παρκέ για την Α1 Γυναικών και την Α2 Ανδρών είναι γεγονός. Το πρώτο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο, το δεύτερο θα μπει σε φάση προπονήσεων τις επόμενες ημέρες, γι' αυτό κι ο ΠΣΑΚ με τον ΣΕΠΚ έσπευσαν να εκφράσουν την χαρά τους για το βήμα που έγινε προς τα εμπρός ώστε να γυρίσουν οι αθλητές στα γήπεδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:
"Οι έντονες πιέσεις μας όλους αυτούς τους μήνες, οι αμέτρητοι αγώνες μας, καθώς και η κάλυψη όλων των τεστ για όσο χρειαστεί, οδήγησαν τους αρμόδιους να σκεφτούν ξανά το ενδεχόμενο επιστροφής των αθλητών στα γήπεδα και αισθανόμαστε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε.
Αυτό ήταν το πρώτο βήμα, καθώς επιθυμία του ΠΣΑΚ, είναι η Α2, να συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες κατηγορίες και να ξεκινήσουν όλοι τις προπονήσεις. Βήμα-βήμα και με λίγη υπομονή, θα πετύχουμε και τον επόμενο στόχο.
Στην προσπάθεια μας να επιστρέψουν όλοι οι καλαθοσφαιριστές στα γήπεδα, κάναμε αμέτρητες ενέργειες όλο αυτό το διάστημα, οπως:
Στις 6/11 κοινή επιστολή με τον ΣΕΠΚ για τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί η αντιμετώπιση της κατάστασης.
Στις 11/11 στείλαμε σε ολους τους φορείς (Υφυπουργό, ΓΓΑ, ΕΟΚ, Τοπικές ενώσεις, ΣΕΠΚ, ΟΔΚΕ, ΣΚΚΑ και τους Προέδρους της Α2, την πρόταση μας, να προσφέρουμε 20.000 ευρώ για τη διενέργεια των πρώτων τεστ.
Στις 16/12 στείλαμε επιστολή στην ΕΟΚ για επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Επίσης, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με εκπροσώπους τους Μαυροειδή και Ξανθόπουλο.
Στις 30/12 στείλαμε νέα επιστολή σε όλους, για κάλυψη των test rapid από τον ΠΣΑΚ για διάρκεια 2 μηνών, για ολες τις ομαδες της Α2 μέχρι 15 αθλητές ώστε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις.
Στις 15/1 στείλαμε επιστολή στην ΕΟΚ να στείλει στον Υφυπουργό και τον ΓΓΑ υγειονομικό πρωτόκολλο για να αρχίσουν οι προπονήσεις.
Στις 26/1 στείλαμε επιστολή στον κύριο Μαυρωτά και την Υγειονομική Επιτροπή, για να επανεξετάσουν το αίτημα για άνοιγμα των γηπέδων. Για τον ίδιο λόγο, αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, αποτελούμενη από τους Μάντζαρη, Βασιλόπουλο και Αλεξανδρίδη, επισκέφθηκε την ΕΟΚ.
Στις 29/1 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μας δέχθηκε στο γραφείο, μετά από αίτημα μας, καθώς θέλαμε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για επιστροφή στις προπονήσεις.
Στις 4/2 μας δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθούμε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, μαζί με τον κύριο Μαυρωτά, άκουσαν τους προβληματισμούς μας αλλά οι λοιμωξιολόγοι ήταν αρνητικοί και εναπόμοθέσαμε τις ελπίδες μας στον Πρωθυπουργό, αφού ζητήσαμε συνάντηση και αναμένουμε απάντηση του".
Αναλυτικά η ανακοίνωση και του ΣΕΠΚ:
"Ο ΣΕΠΚ χαιρετίζει τη θετική εισήγηση της "Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες" μετά τα σχετικά αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και την επιστροφή στις προπονήσεις για τις ομάδες της Α2 Ανδρών.
Ελπίζουμε αυτή να είναι μόνο η αρχή αντίστοιχων αποφάσεων για την σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού, σε όλες τις εκφάνσεις και τα επίπεδά του.
Παράλληλα, ευελπιστούμε πως την στιγμή που οι υγειονομικές επιτροπές θα ανακοινώσουν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, αυτό να συνδυαστεί με την ταυτόχρονη επανεκκίνηση του αθλητισμού στις αντίστοιχες ηλικίες, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει.
Εξάλλου, ο ΣΕΠΚ είναι έτοιμος να υλοποιήσει την δέσμευσή του, για την κάλυψη του κόστους της διεξαγωγής των διαγνωστικών τεστ στους προπονητές/μέλη του, που επιστρέφουν -σταδιακά- στην αθλητική καθημερινότητά τους".
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ