Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2021 15:54

Εκλογές ΕΟΚ: Ανατροπή και επικύρωση του καταλόγου των σωματείων!

Γράφτηκε από τον
Εκλογές ΕΟΚ: Ανατροπή και επικύρωση του καταλόγου των σωματείων!

Η έγκαιρη αντίδραση του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας, Τάκη Τσαγκρώνη να αποστείλει την σωστή λίστα των σωματείων, έφερε την ανατροπή και την επικύρωση του «εκλογικού» καταλόγου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το περασμένο Σάββατο (06/03) το gazzetta.gr αποκάλυψε την απόφαση της ΓΓΑ να μην επικυρώσει τον πίνακα των 900 και πλέον σωματείων – που απέστειλε η ομοσπονδία - με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ, θεωρώντας ότι δεν πληροί τα προπαιτούμενα κριτήρια.

Την Δευτέρα (08/03) που μας πέρασε, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της, Τάκη Τσαγκρώνη, η ΕΟΚ έστειλε νέο κατάλογο στην Γενική Γραμματεία με 516 σωματεία, ο οποίος εγκρίθηκε με εξαίρεση έξι συλλόγων που κρίθηκαν ότι δεν ήταν ενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια στην τελευταία τριετία.

Αναλυτικά το έγγραφο της απόφασης:

«Ανακλήθηκε η από 05/03/2021 απόφαση, περί μη επικύρωσης καταλόγου σωματείων – μελών με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη γενική Συνέλευση της ΕΟΚ, έπειτα από το 08/03/2021 έγγραφο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με το οποίο επανυποβλήθηκε ο πίνακας σωματείων με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, πλήρως εναρμονισμένος με το άρθρο 14 του Ν.2725/99, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 5 του Ν.4726/2020 και τη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο της ΓΓΑ, γεγονός που καθιστά τον εν λόγω πίνακα έγκυρο και αποδεκτό. Έτσι, επικυρώθηκε κατάλογος 510 σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ στις 28/03/2021, βάσει του τηρούμενου στη ΓΓΑ ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020.»

Η εξέλιξη «κλειδώνει» την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στην ομοσπονδία και αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν αυτές θα γίνουν στις 28 Μάρτη, όπως είχε προγραμματιστεί (πράγμα δύσκολο έως αδύνατο λόγω των σχετικών αποφάσεων του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας που απαγορεύει τον συγχρωτισμό και την μετακίνηση από νομό σε νομό).

Όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσει η επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με την τελευταία τροπολογία του αθλητικού νόμου (άρθρο 45) και την ΚΥΑ 72664/2021 και η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών δεν μπορεί να είναι μετά τις 10 Απριλίου. Επόμενη ημερομηνία σταθμός είναι η 18η Μαρτίου (15.00), οπότε και θα ολοκληρωθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων, οι οποίες πρέπει να εγκριθούν από το Δ.Σ της ΕΟΚ και να ανακοινωθούν επίσημα.

Πηγή: gazzetta.gr