Σάββατο, 27 Μάρτιος 2021 13:36

BASKET LEAGUE: Αμφίρροπες «μάχες» σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Λαύριο

Γράφτηκε από τον
BASKET LEAGUE: Αμφίρροπες «μάχες» σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Λαύριο

Με πολλά προβλήματα απουσιών και μετά από δύο διαδοχικές ήττες στο Basketball Champions League θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ, για την αναμέτρηση με τον Άρη, το Σάββατο (27/3, 17:00), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League.

Ή Ένωση έχει επτά περισσότερους βαθμούς από την ομάδα του Σάββα Καμπερίδη και είναι φαβορί. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πάντως, η ΑΕΚ (14-3) «τρέχει» σερί τεσσάρων νικών, με τις δύο τελευταίες επί των άλλων ομάδων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ και Ηρακλή στην παράταση). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, έχει ως γηπεδούχος ρεκόρ 4-5 και 6-11 στο σύνολο.

Ίδια ώρα και ημέρα, ο Προμηθέας υποδέχεται στην Πάτρα τον Ιωνικό Νικαίας. Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι των Αχαιών μετά από τρεις εβδομάδες χωρίς αγώνες. Το τελευταίο παιχνίδι του Προμηθέα έλαβε χώρα στις 6 Μαρτίου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Πάτρας έχοντας τέσσερις αγώνες σε εκκρεμότητα (έχουν αναβληθεί ελέω κορονοϊού), έχει ρεκόρ 9-5 και είναι η μόνη στην Basket League που δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της (6-0). Οι Νικαιώτες προέρχονται από τη νίκη επί της Λάρισας, ενώ έχουν μακριά από την έδρα τους ρεκόρ 3-6.
Το τελευταίο στον βαθμολογικό πίνακα, Μεσολόγγι, φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός στις 20:00 το Σάββατο (27/3). Οι «πράσινοι» (14-2) προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες, μετά από την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα και είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για μία 5η. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας (4-14) προέρχεται από πέντε διαδοχικές ήττες, ενώ μετρά και οκτώ ήττες στα ισάριθμα τελευταία εκτός παιχνίδια της. Στις 17:00 την Κυριακή (28/3), Ο ΠΑΟΚ αναζητά τη 10η νίκη του απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, στην Πυλαία. Ο «Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης» έχει 3 περισσότερους βαθμούς από τους Ροδίτες, προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί του Άρη (71-77) και θα τα δώσει όλα για μια δεύτερη διαδοχική κόντρα στους νησιώτες, αφού είχε ηττηθεί από την ΑΕΚ, στη Θεσσαλονίκη, για την 17η αγωνιστική. Στον αντίποδα, ο Κολοσσός, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά από μία εβδομάδα αγωνιστικής απραξίας. Η αναμέτρηση Κολοσσός-Προμηθέας Πατρών της 18ης αγωνιστικής είχε αναβληθεί ελέω κορονοϊού, ενώ η έξοδός του στη Λάρισα για την 17η αγωνιστική είχε συνδυαστεί με ήττα (82-73). Μόνο νίκη... βλέπει στη Λάρισα το Περιστέρι απέναντι στον πρώην προπονητή του, Νίκο Παπανικολόπουλο. Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από μία ήττα... εντός προγράμματος από τον Παναθηναϊκό στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και στην προσπάθεια να «κλειδώσουν» μια θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου χρειάζονται το «διπλό» στη Θεσσαλία. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έχει ρεκόρ 9-9 και βρίσκεται στην 4η θέση, αλλά αισθάνεται την ανάσα του ΠΑΟΚ που έχει έναν βαθμό, αλλά και έναν αγώνα λιγότερο. Η Λάρισα (5-13) ηττήθηκε στη Νίκαια (83-76) για την 18η αγωνιστική και «καίγεται» επίσης για το θετικό αποτέλεσμα, αφού βρίσκεται στη διακεκαυμένη ζώνη. Η αυλαία της 19ης αγωνιστικής «πέφτει» την Τετάρτη (31/3), με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης Λαύριο-Ηρακλής, στις 17:00. Καθώς ο «Γηραιός» αγωνίζεται στη «φούσκα» του Nτεν Μπος για το Europe Cup, o ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτό το αίτημά του για μετάθεση του αγώνα του με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Το Λαύριο βρίσκεται μόνο πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα με 32 βαθμούς (14-4), ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ρεκόρ 7-11.
Την ίδια ημέρα (31/3), διεξάγεται η εξ αναβολής αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής Προμηθέας-Άρης, στις 17:00.
Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στην Basket League και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο
Άρης-ΑΕΚ Παπαπέτρου-Τσώνος-Λόρτος (Παραλυκίδης)
Προμηθέας Π.-Ιωνικός Ν. Σώμος-Πουρσανίδης Κ.-Αναστόπουλος Α. (Θεοδωρόπουλος
Παναθηναϊκός-Μεσολόγγι Πιτσίλκας-Στρέμπας-Λουλουδιάδης (Κάλφα)

Κυριακή
ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρ. Μάνος-Μαγκλογιάννης-Ανδρικόπουλος (Αστρεινίδης)
Λάρισα-Περιστέρι Τσαρούχα-Συμεωνίδης-Κάρδαρης (Μηναρετζόπουλος)

Τετάρτη 31 Μαρτίου
Λαύριο-Ηρακλής Αναστόπουλος Π.-Ψαριανός-Μαλαμάς (Παυλόπουλος)
* Τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ. εκτός από το Παναθηναϊκός – Μεσολόγγι και Λάρισα – Περιστέρι (8 μ.μ.)

Η βαθμολογία
(σε 18 αγωνιστικές)
1.Λαύριο 32
2. Παναθηναϊκός 30
-.ΑΕΚ 30
4. Περιστέρι 27
5. ΠΑΟΚ 26
6. Ηρακλής 25
-.Ιωνικός 25
8. Λάρισα 23
-.Άρης 23
-.Προμηθέας Πατρών 23
-.Κολοσσός Ρόδου 23
12. Μεσολόγγι 22
* Τέσσερις αγώνες λιγότερους έχει ο Προμηθέας
* Δύο αγώνες λιγότερους έχει ο Παναθηναϊκός
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης, Κολοσσός.