Τρίτη, 30 Μάρτιος 2021 16:08

Εκλογές μέχρι τις 31 Μαΐου στην ΕΟΚ αν βγει άμεσα προσωρινή διοίκηση

Γράφτηκε από τον

Με τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι ομοσπονδίες (όπως η ΕΟΚ) που θα πορευτούν με προσωρινή διοίκηση, θα πρέπει να κάνουν εκλογές μέχρι 31 Μαΐου.

Τροπολογία φέρνει αύριο (31/3) προς ψήφιση στη Βουλή το υφυπουργείο αθλητισμού και δίνει λύση στα αθλήματα που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εκλεγμένη διοίκηση, κάτι βέβαια που αφορά και το μπάσκετ, το οποίο οδεύει προς διοίκηση πρωτοδικείου.

Το Πρωτοδικείο θα ορίσει άμεσα νέα διοίκηση στην ΕΟΚ και η εν λόγω τροπολογία θα επιταχύνει την εκλογική διαδικασία, αφού θα πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου να έχουν διεξαχθεί οι εκλογές και να έχει προκύψει η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας μπάσκετ. Σε άλλη περίπτωση, το θέμα θα... σερνόταν για καιρό ακόμη και η ΕΟΚ θα έμενε ακέφαλη για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που δεδομένα θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα.

Η τελευταία προθεσμία, λοιπόν, είναι η 31 Μαΐου και ως εκ τούτου μέχρι τότε πρέπει να έχουν διεξαχθεί οι αρχαιρεσίες τόσο στο μπάσκετ όσο και στα υπόλοιπα αθλήματα που είναι χωρίς νέο διοικητικό συμβούλιο στην παρούσα φάση.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ