Τρίτη, 06 Απρίλιος 2021 14:01

ΕΟΚ: Πρόεδρος και ο Βασιλακόπουλος, προκήρυξε εκλογές για τις 30 Μαΐου

Γράφτηκε από τον

Δεύτερη προσωρινή διοίκηση προέκυψε σήμερα στην Ομοσπονδία, με πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Σε χθεσινή συνεδρίαση, πρόεδρος εξελέγη ο Φάνης Χριστοδούλου όπου αύριο το μεσημέρι έχει συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο.

Η διοίκηση Βασιλακόπουλου συνεδρίασε την Τρίτη (6/4) και εξέλεξε πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής τον ίδιο, ενώ οι αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Γολέμης και Παρίσης, ταμίας ο Δημήτρης Αγγελόπουλος και Γενικός Γραμματέας ο Τάκης Τσαγκρώνης. Η νέα προσωρινή διοίκηση όρισε τις εκλογές για τις 30 Μαΐου, όχι όμως ηλεκτρονικά, αλλά με φυσική παρουσία.

Αυτή τη στιγμή, στην Ομοσπονδία υπάρχουν δυο προσωρινές διοικήσεις. Θυμίζουμε ότι σε χθεσινή συνεδρίαση, πρόεδρος εξελέγη ο Φάνης Χριστοδούλου, ο οποίος αύριο (7/4) το μεσημέρι έχει συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο.

Πλέον, ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Πρωτοδικείο, το οποίο καλείται να λύσει το θέατρο του παραλόγου που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ομοσπονδία μπάσκετ.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ."

"Καλησπέρα σας, μόλις ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. Στο συμβούλιο ήταν δώδεκα παρόντες με εννέα απόντες. Η απόφαση με ψήφους 11-1, παραμένει Πρόεδρος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι ο κύριος Παρίσης Αντιπρόεδρος, ο κύριος Γολέμης Αντιπρόεδρος, ο κύριος Αγγελόπουλος ταμείας και ο κύριος Τσαγκρώνης γραμματέας, οι οποίοι πήραν 12 ψήφους και προκηρύξαμε εκλογές στις 30 Μαϊου, με φυσική παρουσία, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο. Χθες έγινε η πρόσκληση στείλανε τα άτομα τρία email, ήταν δέκα άτομα τα οποία δεν συνιστούν απαρτία με βάση το καταστατικό της ΕΟΚ, οπότε πρέπει να σεβόμαστε τις διαδικασίες όταν θέλουμε να διοικήσουμε.

Ενώ συνέχισε: "Σήμερα ήμασταν 12 άτομα. Δεν ήταν νόμιμη η πρόσκληση χθες ούτε η σύνθεση του χθεσινού Δ.Σ., άρα δεν μπορούσε να λάβει καμία απόφαση"

Για τα δώδεκα μέλη που συμμετείχαν στο Δ.Σ.: "Ήταν ο κ. Βασιλακόπουλος, τα πέντε μέλη του προεδρίου, εγώ, ο κ.Μπάκουλας, κ.Βακαλόπουλος, ο κ.Γαλατσόπουλος, ο κ.Δουβής, ο κ.Ρόζης που αντικατέστησε τον κ.Αλεξόπουλο και ο κ.Λόρτος".

Τέλος, υπογράμμισε: "Δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο δεν έχει ανοίξει το μητρώο. Είναι 3 μήνες κλειστό. Αυτή τη στιγμή 400 σωματεία με 40.000 παδιά δεν θα μπορούν να προπονηθούν. Επίσης 6.000 αθλητές θα είναι εκτός. Εκπλήσσομαι που δεν ανοίγει το μητρώο"

ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ: "ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/5 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

Από την άλλη, ο Τάκης Τσαγκρώνης, δήλωσε: "Σήμερα ολοκληρώθηκε το χθεσινό Δ.Σ. Υπήρχε παρουσία 12 μελών, που σημαίνει ότι υπήρχε πλήρης απαρτία και μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία. Κατά την διαδικασία εξελέγη το προεδρίο, στο οποίο είναι ο κ.Βασιλακόπουλος Πρόεδρος, ο κ.Παρίσης Αντιπρόεδρος, δεύτερος Αντιπρόεδρος ο κ.Γολέμης, Γενικός Γραμματέας εγώ και ταμίας ο κ.Αγγελόπουλος. Συζητήθηκε και ορίστηκε σύμφωνα με το διατακτικό του Πρωτοδικείου, η ημέρα των εκλογών 30 Μαϊου. Επιθυμία όλων είναι να προχωρήσουμε και να διεξαχθούν οι εκλογές".

Όσο για το χθεσινό Δ.Σ.: "Χθες δεν έγινε Δ.Σ. διότι για να γίνει Δ.Σ. πρέπει να υπάρχει απαρτία. Χθες παρευρέθηκαν δέκα μέλη άρα δεν είναι συμβούλιο. Συμβούλιο έγινε σήμερα που παρευρέθηκαν 12 μέλη. Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 30/5 δεν θα υπάρχει πρόβλημα για να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης".

Για το θέμα με τα σωματεία: "Είναι θέμα των σωματείων να προσφύγουν όπως προσέφυγαν τα 21 και να ζητήσουν κι αυτά να εγγραφούν στο μητρώο μελών. Για εμάς, θέση της διοίκησης που υπήρχε μέχρι προχθές, είναι ότι θέλουμε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία. Αποκλεισμοί δεν πρέπει να γίνονται. Δεν γίνεται σωματεία με τόσο ιστορική διαδρομή να είναι απ' έξω διότι δεν πρόλαβαν να φτιάξουν κάποια χαρτιά τα οποία είναι υπερβολικά, διότι υπήρχει lockdown. Το παράδοξο είναι ότι έχει δοθεί άδεια να εγγραφούν τα σωματεία στο μητρώο μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2021. Γιατί αυτή η βιασύνη;"

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ