Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 19:33

Ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας διαμαρτύρεται για τη διαιτησία

Γράφτηκε από τον

Με ανακοίνωση του ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας διαμαρτύρεται για την διαιτησία των Αναστόπουλου και Ναστού στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΓΣ Μεσσήνης.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ως διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού Καλαμάτας και με αφορμή άλλο ένα «σεμινάριο» διαιτησίας που απολαύσαμε μαζί με τους φιλάθλους μας, καθώς και με όσους ουδέτερους παρευρέθησαν στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας στην Τέντα εναντίον του Γ.Σ. Μεσσήνης έχουμε να δηλώσουμε πως ευχαριστούμε θερμά τους διαιτητές επιπέδου Α1 , οι οποίοι σε κάθε αγώνα που διαιτητεύουν είναι « ως οφείλουν » οι πραγματικοί και μοναδικοί πρωταγωνιστές, μην επιτρέποντας σε αδιάφορους τρίτους, όπως οι παίκτες και οι προπονητές των ομάδων να δείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο τις ελάχιστες έως μηδαμινές ικανότητες που διαθέτουν.
Ευχαριστούμε γιατί οι παίκτες μας είναι χαμηλότατου μπασκετικού επιπέδου και χωρίς την παρουσία των πραγματικών πρωταγωνιστών οι αγώνες της ομάδας μας θα ήταν ανιαροί και δίχως το παραμικρό ενδιαφέρον.
Ευχαριστούμε διότι παρότι είμαστε μία ομάδα κατωτάτου επιπέδου, η οποία δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μεγαθήρια της κατηγορίας και παρότι δεν πέρασε ποτέ ούτε από τα πιο τρελά μας όνειρα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα, εσείς μας δώσατε την ευχαρίστηση να διεκδικούμε και με μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα, αυτό των τεχνικών ποινών. Δυστυχώς, όμως, στον τελευταίο αγώνα μας δώσατε μόνο έξι ( 6 )  τεχνικές ποινές. Τουλάχιστον τις τρεις από αυτές τις καταλογίσατε στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα, σε χρονικό σημείο που ο αντίπαλός μας είχε ήδη ξεφύγει στο σκορ. Απλώς για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως ηττηθήκαμε με τη συντριπτική διαφορά των 5 πόντων, παρότι μέχρι το 33ο λεπτό δεν βρεθήκαμε ποτέ πίσω στο σκορ και παρότι ο αντίπαλός μας, σε ένα παιχνίδι που σημείωσε συνολικά 53 πόντους, εκτέλεσε μόνο στο β' ημίχρονο μόνο 26 ελεύθερες βολές.
Ευχαριστούμε γιατί σε εμάς που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό μας δίνετε την ευχαρίστηση να σας πληρώνουμε για να απολαμβάνουμε τέτοιες παραστάσεις από εσάς, τους « άρχοντες των αγώνων», έστω και αν για να συμβεί αυτό εσείς αναγκάζεστε να κάνετε το αγροτικό σας στα γήπεδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Λυπούμαστε πραγματικά γιατί οι επαγγελματίες παράγοντες της Α1 , όποτε σφυρίζετε τις ομάδες τους σας περιορίζουν στο ρόλο του κομπάρσου, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στο ταλέντο σας και αναρωτιόμαστε γιατί γίνεται αυτό.
Παρακαλούμε την επιτροπή διαιτησίας, όπως ορίζει σε κάθε αγωνιστική στα παιχνίδια μας διαιτητές επιπέδου Α1 , διότι οι υπόλοιποι ταπεινοί, ασήμαντοι και άπειροι διαιτητές δεν σέβονται τον αγώνα μας για κατάκτηση του πρωταθλήματος των τεχνικών ποινών, με αποτέλεσμα, όποτε μας σφυρίζουν να μην μας καταλογίζουν καμία. Είναι χαρακτηριστικό πως και στον προχθεσινό αγώνα με το Γ.Σ. Μεσσήνης και τις έξι τεχνικές ποινές τις καταλόγισε ο ένας διαιτητής, επιπέδου Α1 και όχι ο ταπεινός επαρχιώτης δεύτερος διαιτητής, ο οποίος δεν μας έδωσε ούτε μία !
Εμείς από τη μεριά μας σας υποσχόμαστε πως σε όποιον αγώνα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μας σφυρίξει διαιτητής επιπέδου Α1 δεν θα αρκεστούμε στα τρίλεπτα βίντεο που κυκλοφορούν στο internet, όπως στον τελευταίο αγώνα, αλλά θα κάνουμε την οικονομική θυσία να φέρουμε κάμερες, ώστε να καταγράψουν ολόκληρη την παράσταση και το one man show που θα λάβουν χώρα, προκειμένου να τα απολαύσουν όσοι καλαματιανοί και όχι μόνο ενδιαφέρονται.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παίκτες μας, οι οποίοι, χωρίς να εισπράττουν ούτε ένα ευρώ, αφήνουν τις υποχρεώσεις τους και ασχολούνται με πάθος με τον αθλητισμό, ερχόμενοι στις προπονήσεις και στους αγώνες μας σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία. Η συμπεριφορά τους παρά τις προκλήσεις που δέχονται είναι υποδειγματική και αν και ερασιτέχνες προστατεύουν το μπάσκετ πολύ περισσότερο από τους επαγγελματίες που πληρώνονται και ζουν από αυτό.
ΥΓ. Ζούμε και αναπνέουμε για την επόμενη φορά που θα ξανασυναντηθούμε…».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ