Παρασκευή, 07 Μάιος 2021 16:32

BCL: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ζευγάρια των ημιτελικών

Γράφτηκε από τον

Τα ημιτελικά του Basketball Champions League αρχίζουν σε λίγες ώρες με την Μπούργος να αντιμετωπίζει την Στρασμπούρ (7/5, 19:00) και την Σαραγόσα να αναμετράται με την Καρσίγιακα (7/5, 21:30).

Λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη των ημιτελικών του Basketball Champions League στη Ρωσία, εκεί όπου η κάτοχος του τροπαίου, Μπούργος αντιμετωπίζει την Στρασμπούρ που απέκλεισε ένα από τα φαβορί, την Τενερίφη. Στον άλλο ημιτελικό η Σαραγόσα αντιμετωπίζει την τούρκικη Καρσίγιακα με μοναδικό στόχο το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό.

Η πρωταθλήτρια του 2020, Μπούργος, έγινε η τρίτη ομάδα που φτάνει για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά τις Μονακό και Σαραγόσα. Από την αλλη, η Στρασμπούρ έγινε η τρίτη γαλλική ομάδα μετά τις Μονακό και Ντιζόν που φτάνει σε ημιτελικό BCL ευελπιστώντας να κάνει ακόμα μία υπέρβαση και να φτάσει στον τελικό.

Για την ιστορία, η Μπούργος έχει χάσει δύο από τα προηγούμενα τρία ματς της κόντρα σε γαλλικές ομάδες, αλλά η μοναδική νίκη της ήρθε στον περσινό ημιτελικό κόντρα στην Ντιζόν. Από την άλλη, η Στρασμπούρ τρέχει σερί τεσσάρων νικών στο BCL και, αν επικρατήσει στον ημιτελικό με την Μπούργος, θα φτάσει στο ευρύτερό της στη διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπούργος δέχεται τους λιγότερους πόντους ανά κατοχή (1.03) ενώ καταφέρνει και κρατά τους αντιπάλους της μόλις στο 41.8% εντός παιδειάς, που αποτελεί επίσης κορυφαία αμυντική επίδοση. Η Στρασμπούρ από την άλλη πέτυχε 90 ή περισσότερους πόντους σε τέσσερα φετινά ματς του BCL, ενώ έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μόλις τέσσερις φορές στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια παρουσίας στη διοργάνωση.

Στο άλλο ζευγάρι του ημιτελικού, αυτή της Σαραγόσα με την Καρσίγιακα, οι Ισπανοί έγιναν η δεύτερη ομάδα που φτάνει για δύο σερί σεζόν στον ημιτελικό της διοργάνωσης πίσω από την Μονακό. Η Καρσίγιακα από την άλλη έγινε μόλις η δεύτερη τούρκικη ομάδα, μετά την Μπάνβιτ που καταφέρνει να φτάσει στα ημιτελικά. Οι Τούρκοι έχουν ρεκόρ 4-2 απέναντι σε ισπανικές ομάδες για στο BCL μετά τις δύο νίκες επί της Μούρθια (2-2) και της Μπιλμπάο.

Είναι άξιο να σημειωθεί ότι η Καρσίγιακα έχει επιβληθεί και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει στη διοργάνωση, στα οποία είχε διψήφιο αριθμό τριπόντων.

Πηγή: sport24.gr