Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 10:51

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Δεν σκοράρει στα... νησιά

Γράφτηκε από τον
ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Δεν σκοράρει στα... νησιά

Δεν της πάνε τα... νησιά. Η "Μαύρη Θύελλα" μετά από δύο σερί νίκες στην έδρα της με Σαντορίνη, Ασπρόπυργο, γνώρισε χθες την ήττα στο Ρέθυμνο με 1-0 από την Επισκοπή.

Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Νάνι στο 63ο λεπτό, με την Καλαμάτα να έχει δοκάρι δύο λεπτά αργότερα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του νεοεισελθόντα Νατσιόπουλου!. Η μεσσηνιακή ομάδα παραμένει στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Football League, αλλά βλέπει τους διώκτες της να πλησιάζουν.

Μείωσαν τη διαφορά

Η Επισκοπή είναι στο -6 από από την κορυφή, αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα. Η Ρόδος είναι στο -5, αλλά αν κερδίσει σήμερα τον Αστέρα Βλαχιώτη θα μειώσει στους 2 βαθμούς και θα έχει επίσης ένα εξ αναβολής ματς να δώσει. O Iάλυσος, που ισοφαρίστηκε στο 92' χθες από τη Νίκη Βόλου, είναι επίσης στο -5 με παιχνίδι λιγότερο, ενώ η Καλλιθέα βρίσκεται στο -7 από την Καλαμάτα,, αλλά με τρεις αγώνες λιγότερους!
Η χθεσινή ήταν η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για τη μεσσηνιακή ομάδα, μετά από αυτή με 2-1 στο "Ελ Πάσο" από την Καλλιθέα.

Ενα γκολ έκανε τη διαφορά

Το ματς στο ΔΑΚ Γάλλου είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ, όπερ και εγένετο, Η Καλαμάτα ηττήθηκε μετά από πέντε αγωνιστικές και ενώ προερχόταν από δύο συνεχόμενα τρίποντα..Οσο καλή όμως είναι στην έδρα της, τόσο αναιμική παρουσιάζεται εκτός, όπου έχει κερδίσει μόνο τον Ασπρόπυργο. Μάλιστα στα νησιά δεν έχει καν σκοράρει.
Εμεινε στο 0-0 στη Νάξο με τη Σαντορίνη, στη Ρόδο με την ομώνυμη ομάδα και τον Ιάλυσο, ενώ και χθες στο Ρέθυμνο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με αποτέλεσμα να φύγει με άδεια χέρια..

Οι δύο κορυφαίες άμυνες

Στα αξιοσημείωτα ότι η Επισκοπή έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στην έδρα της με τέρματα 3-0 και μαζί με την Καλαμάτα έχουν τις κορυφαίες αμυντικές γραμμές του ομίλου. Η Καλαμάτα δέχτηκε, ωστόσο, χθες γκολ στην πρώτη ουσιαστικά καλή επιθετική στιγμή των γηπεδούχων και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με εξαίρεση το δοκάρι από στημένη φάση.
Στο Ρέθυμνο η μεσσηνιακή ομάδα παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Ασπρόπυργο (Παυλίδης, Αναστασόπουλος αντί των Σουμπίνιο, Νατσιόπουλου.
Στο 7' από φάουλ του Παυλίδη, ο Μαρκόφσκυ γύρισε για τον Φελίπε που δεν έπιασε όμως καλά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ, μόνο με στημένα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε φυσιολογικά χωρίς γκολ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπουσμπίμπα πέρασε στη θέση του Φελίπε και σκόραρε στο 48', αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον ρέφερι Δραγούση. Το ματς κυλούσε σε αργό ρυθμό, αλλά στο 63' η Επισκοπή ευτύχησε να ανοίξει το σκορ.
Ο Λίμα τροφοδότησε τον Σουαμπασάκη που σούταρε η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Νάνι που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 65' ο Νατσιόπουλος, που μόλις είχε μπει στο ματς, εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Δήμιζα!
Η Καλαμάτα προσπάθησε για το γκολ ώστε να αποφύγει την ήττα, αλλά δεν το βρήκε με την κεφαλιά του προωθημένου Μπακαγιόκο στο 84' από φάουλ του Νατσιόπουλου να περνά άουτ.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Δήμιζας, Ανδρικόπουλος, Λάμτσε, Ανδρέου, Παναγιωτίδης, Γιαννούτσος, Πολυχρόνης, Σουμπασάκης (90'' Κουτάντος), Λίμα, Νάνι (83' Γιαννιώτης), Τσιριγώτης (68' Βαρουξάκης)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβίνγκα, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος (75' Τριανταφυλλάκης), Παυλίδης (64′ Νατσιόπουλος), Παπατολιος, Μαρκοφσκι, Φελίπε (46′ Μπουσμπίμπα), Ηλιόπουλος (66' Αλεξόπουλος).

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Δεν μας έδωσε πέναλτι, το οφσάιντ ήταν στη φαντασία του¨"

Στη διαιτησία του Δραγούση από το Κιλκίς εστίασε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το φινάλε του αγώνα με την Επισκοπή. Ο προπονητής της Καλαμάτας εξέφρασε παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δυστυχώς δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Είχαμε την υπεροχή. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα, αλλά χάσαμε, αφού δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Έχουμε παράπονα από τον διαιτητή, που δεν μας έδωσε ένα πέναλτι, ενώ και το γκολ που μας ακύρωσε σαν οφσάιντ ήταν στην φαντασία του". Ο Ν. Αναστόπουλος στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη: "Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά και πολύ πεισμωμένοι. Κάθε ματς είναι τελικός για μας και παραμένουμε στο στόχο μας, που είναι να είμαστε στην κορυφή στο τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο με τη Ρόδο και θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για να πάρουμε τη νίκη".