Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 20:46

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ απαντά στις διαμαρτυρίες των ομάδων για την διαιτησία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με ανακοίνωση απαντά σε ανακοινώσεις που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας. Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύονται ανακοινώσεις σωματείων Kαλαθοσφαίρισης, που αποτέλεσμα έχουν δυστυχώς, την δυσφήμηση και σύμφωνα με την επικρατούσα λογική, τη διακωμώδηση των συντελεστών του Αθλήματός μας.
Αρχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., ήταν και είναι να μην απαντά σε αόριστες, αλλά και υβριστικές πολλές φορές ανακοινώσεις, που απευθύνονται  σ΄ ένα ορισμένο οπαδικό κοινό και θέλουν να δημιουργήσουν θετικές γι΄ αυτούς εντυπώσεις.
Σήμερα παρεκκλίνοντας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε κάποιες αρχές και θέσεις που διέπουν το χώρο.
Στην Καλαθοσφαίριση, όπως και σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, βασικός συντελεστής ενός αγώνα, είναι ο διαιτητής.
Η Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π. κατά ευτυχή συγκυρία, για πολλά χρόνια, έχει στη δύναμή της πολύ καλούς και πανελλαδικά καταξιωμένους διαιτητές, που πραγματικά κοσμούν τόσο τα τοπικά, όσο και τα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Θεωρούμε λοιπόν, τουλάχιστον προσβολή για το χώρο μας, δημόσιες τοποθετήσεις σωματείων, που προσπαθούν να επιρρίψουν δικές τους ευθύνες, λοιδορώντας πρόσωπα και καταστάσεις, που υπηρετούν το χώρο της Διαιτησίας, (Θυμίζοντάς τους ότι, η διαιτησία είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα).
Καταβάλλοντας λοιπόν, κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση των πρωταθλημάτων, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να αμφισβητήσει τον τρόπο διεξαγωγής τους, αλλά και την προσωπική ακεραιότητα όλων των συντελεστών αυτών.
Πιστεύοντας δε, ότι ο καλύτερος κερδίζει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, σύμφωνα με τα αθλητικά του και μόνο προσόντα, θυμίζουμε σε όλους ότι, στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. λειτουργούν όλα τα αρμόδια δικαιοδoτικά όργανα, που αποδεδειγμένα αποδίδουν αθλητική δικαιοσύνη.”

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ