Παρασκευή, 25 Ιούνιος 2021 16:36

Basketball Champions league: Στους ομίλους ΑΕΚ, Λαύριο και ΠΑΟΚ, στα προκριματικά το Περιστέρι

Γράφτηκε από τον

Η FIBA ανακοίνωσε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Basketball Champions League της σεζόν 2021/22, με την ΑΕΚ, το Λαύριο και το ΠΑΟΚ να τοποθετούνται στους Ομίλους και το Περιστέρι στα προκριματικά.

Τρεις σίγουρες και ενδεχομένως τέσσερις ελληνικές ομάδες θα συμμετάσχουν την σεζόν 2021/22 στο Basketball Champions League όπως γνωστοποίησε η FIBA.

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε, η ΑΕΚ, το Λαύριο (που θα έχει ως έδρα το ΣΕΦ στο BCL)και ο ΠΑΟΚ θα βρεθούν κατευθείαν στους Ομίλους, ενώ σε αυτούς ενδεχομένως να προστεθεί και το Περιστέρι, αρκεί να προκριθεί από την προκριματική φάση. Η κλήρωση των Ομίλων θα γίνει στις 7 Ιουλίου.

Με βάση το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, 28 ομάδες προκρίθηκαν κατευθείαν στους Ομίλους (ανάμεσά τους και οι τρεις ελληνικές), ενώ 4 ακόμα θα προκύψουν από τα προκριματικά της διοργάνωσης (όπου θα συμμετάσχει το Περιστέρι), στα οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 24 ομάδες.

Αναλυτικά οι 28 ομάδες που θα βρεθούν κατευθείαν στους Ομίλου: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λαυριο, Όστρο, Μανρέσα, Μπεσίκτας, Νταρουσάφακα, Σάσαρι, Νίμπουρκ, Όλντενμπουργκ, Φάλκο, Οστάνδη, Γαλατάσαραϊ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάπολ Χολόν, Μπρίντισι, Μπόυργος, Ιγκοκέα, Ντιζόν, Τενερίφη, Λούντβιγκσμπουργκ, Νίζνι, Καρσίγιακα, Ρίτας Βίλνιους, Στρασμπούρ, Τόφας, Μάλαγα, Ρίγα

Πηγή: www.sport24.gr