Κυριακή, 04 Ιούλιος 2021 12:09

BASKET LEAGUE: O ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την κορυφαία πεντάδα της σεζόν

Γράφτηκε από τον
BASKET LEAGUE: O ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την κορυφαία πεντάδα της σεζόν

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την κορυφαία πεντάδα για την σεζόν 2020/21, που αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων αλλά και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι φίλαθλοι.

Στην πεντάδα βρίσκονται τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού (Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου και Γιώργος Παπαγιάννης) και δύο παίκτες του Λαυρίου (Τάισον Κάρτερ και Βασίλης Μουράτος).
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Οι Τάισον Κάρτερ, Βασίλης Μουράτος του Λαυρίου Megabolt και οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου και Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αποτελούν την ιδανική πεντάδα της Stoiximan Basket League της σεζόν 2020-21.
Η καλύτερη πεντάδα του Πρωταθλήματος αναδείχθηκε ύστερα από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ΚΑΕ της Basket League (που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα κατά 60%), εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το φίλαθλο κοινό μέσω του www.esake.gr.
Οι παίκτες που ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα προέρχονται οι τρεις από τον Πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και οι δύο από το Λαύριο Megabolt που για πρώτη φορά στην ιστορία του τερμάτισε στην δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας του Πρωταθλήματος. Ο Κάρτερ στην πρώτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του ήταν τρίτος σκόρερ της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League με 302 πόντους (μ.ο. 13,73). Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ των «Μεταλλωρύχων» συγκέντρωσε το 26,54% των προτιμήσεων στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού. Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο Κάρτερ συγκέντρωσε 16 ψήφους.
Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ του Λαύριου Megabolt πήρε 9 ψήφους στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των 12 ΚΑΕ της Stoiximan Basket League.
Ο Μουράτος ήταν δεύτερος στις ασίστ στην κανονική περίοδο με 127 (μ.ο. 5,77). Ο αρχηγός των «Μεταλλωρύχων» συγκέντρωσε το 31,95% των προτιμήσεων στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού. Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο Μουράτος πήρε 16 ψήφους. Ο 24χρονος γκαρντ του Λαυρίου Megabolt συγκέντρωσε 13 ψήφους στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των 12 ΚΑΕ της Stoiximan Basket League.
Ο Παπαπέτρου αναδείχθηκε Stoiximan MVP of the Season 2020-21 ενώ είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος με την καλύτερη πεντάδα της σεζόν 2018-19 (Νικ Καλάθης, Ντέβιον Μπέρι, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Νίκολα Μιλουτίνοφ οι υπόλοιποι).
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ συγκέντρωσε το 22,04% των προτιμήσεων του φίλαθλου κοινού. Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων ο Παπαπέτρου πήρε 27 ψήφους. Δώδεκα (12) προτιμήσεις συγκέντρωσε ο 27χρονος φόργουορντ των «πρασίνων» στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των 12 ΚΑΕ της Stoiximan Basket League.
Ο Μήτογλου ψηφίστηκε από το 21,28% όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού. Ο 25χρονος φόργουορντ που τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και θα συνεχίσει την καριέρα του από τη νέα σεζόν στην Αρμάνι Μιλάνο, συγκέντρωσε 14 ψήφους στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 12 ΚΑΕ της Stoiximan Basket League, ο Μήτογλου συγκέντρωσε 9 ψήφους.
Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν δεύτερος στα κοψίματα στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League με 28. Ο 24χρονος σέντερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ συγκέντρωσε το 29,97% των προτιμήσεων έναντι 12,87% που πήρε ο Γιανίκ Μορέιρα της ΑΕΚ, στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού. Ο Παπαγιάννης πήρε 15 ψήφους έναντι 8 του Βασίλη Καββαδά στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων. Ο 24χρονος σέντερ των «πρασίνων» συγκέντρωσε 10 προτιμήσεις στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 12 ΚΑΕ του Πρωταθλήματος έναντι των 3 του Μορέϊρα».