Σάββατο, 24 Ιούλιος 2021 13:06

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: Πρώτη προπόνηση στο ανακαινισμένο Κλειστό της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Την πρώτη προπόνηση στο ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης, έκανε χθες το πρωί η εθνική ομάδα μπάσκετ παμπαίδων, η οποία θα λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά που θα γίνει στην πόλη και στο οποίο θα συμμετάσχουν ακόμα η Κροατία, η Πολωνία και η Βόρεια Μακεδονία.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη και θα "εγκαινιάσει" έτσι με τον καλύτερο τρόπο το κλειστό γυμναστήριο, του οποίου η ριζική ανακαίνιση τέθηκε σε πρώτη προτεραιότητα από τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, ο οποίος εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 180.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του χώρου.
Ειδικότερα οι επισκευές που έγιναν είναι οι εξής: Mόνωση της οροφής για τη στεγανότητα του κτιρίου, αντικατάσταση μέρους του παρκέ (και βαφή του στο σύνολο), τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων, αντικατάσταση των φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, αντικατάσταση των μπασκετών με νέες προδιαγραφών FIBA, τοποθέτηση νέου συστήματος παροχής ζεστού νερού (θερμοσίφωνας, boiler, κ.λπ.), βαφές εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, αναβάθμιση των WC και τέλος τοποθέτηση νέων οργάνων και αναβάθμιση των παλιών στην αίθουσα βαρών.
"Παραδώσαμε στους αθλητές ένα Κλειστό Γυμναστήριο κόσμημα, που θα αξιοποιήσουν οι ομάδες για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Έγινε ένα ακόμα βήμα στην παροχή αθλητικών χώρων με προδιαγραφές και συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με την παράδοση του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης, καθώς και ανακαινίσεις σε μικρότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια του Δήμου μας. Σκοπός μας να δώσουμε ευκαιρίες ατομικής και ομαδικής άθλησης στους δημότες μας σε λειτουργικά και ασφαλή γήπεδα και να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό κάνοντας τη Μεσσήνη σημείο αναφοράς για την πραγματοποίηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων", σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ