Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2021 11:02

Ο 15χρονος Νεοκλής Αβδάλας στα πλάνα Πρίφτη για Παναθηναϊκό! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ο 15χρονος Νεοκλής Αβδάλας στα πλάνα Πρίφτη για Παναθηναϊκό! (βίντεο)

Το “μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά”, λέει μια παροιμία και στην περίπτωση του Δημήτρη Αβδάλα, έπεσαν και τα δύο... μήλα.

Οι γιοι του παλιού άσου του Αρη Θεσσαλονίκης και του Σπόρτινγκ, Γιάννης και Νεοκλής, έκαναν το άλμα στην καριέρα τους και από την Καλαμάτα ‘80 εντάχθηκαν το 2019 στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού. Ο Νεοκλής, αν και μόλις 15 ετών, ετοιμάζεται να... κολυμπήσει στα βαθιά νερά, καθώς τη νέα σεζόν θα προπονείται με τους πρωταθλητές Ελλάδας!

Ο νέος τεχνικός Δημήτρης Πρίφτης το δήλωσε άλλωστε ξεκάθαρα. “Εχω σκοπό να είναι στην ομάδα και ο μικρός ο Αβδάλας. Να είναι στην 15άδα, να είναι στην προπόνηση. Θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα γι’ αυτόν, να έχει εικόνες”, είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας στους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Τόλη Κοτζιά, στην διαδικτυακή εκπομπή του SDNA.

Ο κ. Πρίφτης δήλωσε ακόμα για τον Αβδάλα ότι: “Εχει μεγάλες δυνατότητες, είδα τους τελικούς που έπαιξαν οι δύο ομάδες του Παναθηναϊκού στα τελικά της Αθήνας. Μου έβαλαν και κάποιο κομμάτι από την περσινή σεζόν και πραγματικά η εξέλιξή του σωματομετρικά, αλλά και με τον τρόπο που αγωνίζεται ήταν μεγάλη. Παίζει στη θέση 1, αν στην προπόνηση έχουμε ανάγκη και κάπου αλλού θα τον βάλουμε, γιατί θα είναι καλό και γι’΄αυτόν”. Τα λόγια του Δημήτρη Πρίφτη δείχνουν τις προοπτικές που έχει ο Νεοκλής Αβδάλας, ο οποίος έλαμψε στο πρόσφατο διεθνές τουρνουά παμπαίδων U15 στη Μεσσήνη.

Οι δηλώσεις Πρίφτη για τον Νεοκλή Αβδάλα μετά το 01:33:00

Ο άσος του Παναθηναϊκού ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 68 πόντους στα τέσσερα παιχνίδια με Β. Μακεδονία, Πολωνία, Κροατία και ξανά Πολωνία στον τελικό. Πρόκειται για παίκτη που βλέπει γήπεδο (μοίραζε συνεχώς ασίστ), είναι διεισδυτικός, έχει αλτικότητα (καρφώνει με ευκολία) και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Στα μείον είναι το μακρινό σουτ, αλλά είναι κάτι που δουλεύεται. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για ένα παιδί 15 ετών, που έχει όλο το μέλλον μπροστά του.