Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2021 20:36

Αγγελόπουλος: «Στόχος η ΑΕΚ στην κορυφή και στα χέρια του κόσμου της το 2024»

Γράφτηκε από τον
Αγγελόπουλος: «Στόχος η ΑΕΚ στην κορυφή και στα χέρια του κόσμου της το 2024»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος δήλωσε σίγουρος για απαλλαγή της ΑΕΚ από τα ban, ελπίζει σε πρωταθλητισμό, κάνει κάλεσμα στα Λιόσια και οραματίζεται κορυφή Ευρώπης και μετοχές της ΚΑΕ στους φιλάθλους το 2024.

Για περίπου 70 λεπτά ο Μάκης Αγγελόπουλος απάντησε σε όλες τις απορίες των φίλων της ΑΕΚ. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ τόνισε πως το θέμα των ban θα λυθεί άμεσα, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο αντιμετώπισης της ομάδας από κάποια Μέσα.
Παράλληλα τόνισε πως στόχος δεν είναι να φτιάξει η «Ένωση» μια νέα ομάδα, αλλά να διεκδικήσει όλους τους τίτλους και εκτίμησε πως η φετινή ΑΕΚ θα είναι πολύ καλύτερη και πιο θεαματική από την περσινή.
Επίσης κάλεσε τον κόσμο στο νέο γήπεδο στα Λιόσια παραδεχόμενος πως στο κομμάτι αυτό έχει αποτύχει.
Επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του για τη λειτουργία της Ευρωλίγκας και την ελληνική διαιτησία, ενώ άφησε να εννοηθεί πως δεν θέλει με τίποτα τον Βαγγέλη Λιόλιο στην προεδρία της ΕΟΚ.
Τέλος, τόνισε αποφασισμένος να είναι η ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης το 2024 και με τις μετοχές στον κόσμο της δηλώνοντας σίγουρος πως θα τα καταφέρει.
Αναλυτικά, ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για:
-τη μεγαλύτερη επιτυχία και αποτυχία της ΚΑΕ επί των ημερών του: «Η πιο δυσάρεστη στιγμή ήταν το δεκάλεπτο πέρσι στο Final 8 με την Μπούργος. Είχαμε μια πολύ καλή παρουσία, χάσαμε ένα δεκάλεπτο στα δώδεκα κι αυτό μας στοίχισε έναν τίτλο. Στις καλύτερες είναι πάρα πολλές γιατί είχαμε αρκετές επιτυχίες και τίτλους. Αν έπρεπε να κρατήσω δύο, είναι η κατάκτηση του Διηπειρωτικού στη Βραζιλία γιατί βρεθήκαμε σε μια άλλη ήπειρο και κατακτήσαμε τίτλο, αλλά και ο τελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το 2018. Στο γήπεδο ήταν η πλειοψηφία των παιδιών με τον Ολυμπιακό, αλλά όσο περνούσε η ώρα άρχιζες να ακούς πολλές φωνές από δικά μας παιδιά και σίγουρα προσθέσαμε κάποιους οπαδούς στο Ηράκλειο».
-το ότι τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν τόσο πολύ με τα προβλήματα της ΑΕΚ: «Πρέπει να ρωτήσουν τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν. Δεν βρίσκω το λόγο αυτής της υπεραντίδρασης και υπερευαισθησίας. Η ΑΕΚ μόνο καλά έχει συμπεριφερθεί και έχει βάλει μπροστά το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε πρωτοστατήσει για να λυθούν παθογένειες, όπως η μείωση της φορολογίας, του ΦΠΑ, στο ποσοστό από το στοίχημα και στην κεντρική διαχείριση. Η ΑΕΚ έχει δώσει μεγάλες μάχες και επίσης έχει φέρει και τους τελευταίους δύο διεθνείς τίτλους στη χώρα και έχει χρηματοδοτήσει από τα ταμεία της δύο διεθνείς διοργανώσεις, το 2018 και το 2020. Έχουμε μόνο θετικά κάνει και εκτιμώ πως αυτή η εμπάθεια στα όρια του κόμπλεξ για την ομάδα μας δεν ξέρω από πού πορεύεται. Ίσως ενοχλήσαμε κάποιους που είχαν μάθει διαφορετικά».
-το θέμα των ban: «Είχαμε μια δύσκολη χρονιά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα προβλήματα στις πληρωμές, δύο μηνών σε κάποιους αθλητές. Χάσαμε και κάποιες ρυθμίσεις. Το αντιμετωπίσαμε και το αντιμετωπίζουμε. Εκτιμώ πως τις επόμενες μέρες θα το έχουμε λύσει οριστικά».
-τις μεταγραφικές κινήσεις: «Θα έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος. Το θέαμα θα είναι εξασφαλισμένο, μακάρι και τα αποτελέσματα. Στο χώρο αυτό δεν είναι τίποτα δεδομένο. Έχουμε μια ευτυχή συγκυρία να έχουν ταιριάξει τα θέλω κάποιων παικτών που τα ήθελε η διοίκηση 3-4 χρόνια με τα θέλω του προπονητή. Φέτος έτυχε παιδιά που τα κυνηγούσαμε χρόνια να έρθουν όλα μαζί. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για την ομάδα φέτος».
-τον κόσμο που ζητά να κάνει άνοιγμα για να βοηθήσουν οικονομικά: «Νομίζω ότι δεν είναι σωστό σε μια εταιρεία ζημιογόνα να προσφέρεις μετοχές σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη. Μακάρι όταν θα αλλάξουν τα πράγματα στο μέλλον να γίνει αλλιώς. Θα υπάρξει μια παγκόσμια πρωτοτυπία που θα φέρει την ομάδα μας στην κορυφή της Ευρώπης».
-την επιστροφή του Μάνι Χάρις: «Έτυχε να τον θέλω προσωπικά και να τον θέλει κι ο προπονητής. Είναι ένας από τους τέσσερις τέτοιους παίκτες».
-την ευθύνη για την ομάδα: «Οι ευθύνες ανήκουν αυτοί που είναι επικεφαλής. Η τύχη μάς κυνήγησε ανελέητα αυτή τη χρονιά. Αρχίσαμε νωρίτερα, διεκδικήσαμε έναν τίτλο τέλος Σεπτεμβρίου, κάναμε μια ιδιαίτερη προετοιμασία, αλλά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έναν τίτλο στο γήπεδό μας. Όλη αυτή η στρέβλωση στην προετοιμασία, η ατυχία στο Κύπελλο και οι συνεχείς τραυματισμοί που χτυπούσαν ταυτόχρονα στην ίδια θέση, έπαιξαν ρόλο για να μην πετύχουμε τους στόχους μας».
-τον κίνδυνο που έχει η ΑΕΚ για τις επιχειρήσεις του: «Η ΑΕΚ είναι για μένα τρόπος ζωής. Η χαρά της δημιουργίας και το μικρόβιο της προσφοράς με διέπουν όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι βλέπω την ΑΕΚ και δεν έχω μετανιώσει για τίποτα από όσα έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια».
-το αν το F8 του BCL του 2020 ήταν η αιτία του κακού: «Δεν μετανιώσαμε καθόλου. Ήταν τιμή μας που έγινε η μοναδική διοργάνωση παγκοσμίως που ολοκληρώθηκε την περσινή χρονιά. Προβάλαμε τη χώρα, τις εγκαταστάσεις, την ομάδα μας. Δεν κρυφτήκαμε πίσω από τον κορωνοϊό και την παγκόσμια ύφεση, χτίσαμε ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην ιστορία μας και για ένα δεκάλεπτο δεν τα καταφέραμε. Αλλά ήμασταν εκεί».
-το αν θα δει την ΑΕΚ επιχειρηματικά: «Τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα να δω την ΚΑΕ πιο οργανωτικά όπως τι υπόλοιπες επιχειρήσεις και εκτιμώ πως θα έχουμε κάποιες θετικές εκπλήξεις στο μέλλον. Όταν η ΑΕΚ ισορροπήσει, ο ρόλος μου θα είναι πιο περιορισμένος και θα μπορεί να περάσει ένα κομμάτι μετοχών στον κόσμο».
-το αν έχει μετανιώσει που πήρε την ΑΕΚ: «Αυτό δεν έχει συμβεί για τίποτα στη ζωή μου, πόσω μάλλον στην ΑΕΚ».
-την αποχώρηση των νέων στους οποίους επένδυσε η ΑΕΚ: «Δεν μπορεί να εξασφαλίσει κανείς την επιτυχία ενός νέου ταλέντου. Κάναμε ένα σημαντικό παιδομάζωμα, επενδύσαμε σε αυτό και δόθηκαν ευκαιρίες σε αρκετά παιδιά. Ίσως όχι σε όλους όσο θα έπρεπε. Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη κι επιλογή του προπονητή. Πολλές φορές υπάρχει η δυσκολία διαχείρισης τίτλου και νέου ταλέντου. Η τελική απόφαση είναι του προπονητή, ενώ και ο παίκτης πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες».
-το πόσα διαρκείας θέλει για να είναι ευχαριστημένος στο νέο γήπεδο: «Ο στόχος είναι όσα εισιτήρια μπορούμε να βγάλουμε, άρα 6.600. Αν έχουμε αποτύχει σε κάτι αυτά τα χρόνια, είναι το κομμάτι των διαρκείας. Η ΑΕΚ τα τελευταία έξι χρόνια έχει έξοδα 34-35 εκατ. ευρώ, τα έσοδά της είναι περίπου 14,5-15 εκατ. ευρώ και 3-3,5 τα έσοδα από εισιτήρια. Εγώ έχω βάλει περίπου 16 εκατ. ευρώ για να υπάρχει η εταιρεία. Τα εισιτήρια είναι κάτω από το 10% των εσόδων μας, που είναι εντυπωσιακά χαμηλά από τον ανταγωνισμό μας. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε, εκεί έχουμε περιθώριο να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας. Νομίζω πως το νέο γήπεδο θα βοηθήσει. Μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε, σίγουρα δεν μπορούμε χειρότερα. Πρέπει να δούμε επιτέλους sold out. Ο λόγος δεν είναι οικονομικός, είναι αγωνιστικός. Το οικονομικό έχουμε δείξει ότι το αντέχουμε. Έχουμε παίξει πολλές φορές με 600-700 φιλάθλους στο γήπεδο. Είναι παγωμένο το γήπεδο. Το 2018/19 είχαμε τέσσερα ματς με τετραψήφιο αριθμό εισιτηρίων και αυτό είναι ντροπή για την ΑΕΚ».
-το αν θα προτιμούσε το Γαλάτσι από τα Λιόσια για έδρα: «Ξεκινήσαμε από το Γαλάτσι , ήταν ο πρώτος μας στόχος αν και δεν μας κάλυπτε σε χωρητικότητα. Από την πρώτη μέρα έχω ασχοληθεί με το γηπεδικό. Μελετήσαμε το τένις, το ποδηλατοδρόμιο και καταλήξαμε στην καλύτερη λύση από πλευράς χωρητικότητας γιατί παράλληλα με την αρένα θα δημιουργήσουμε έναν νέο προορισμό. Είναι ένα στοίχημα. Θα γίνει μια σημαντική πολεοδομική παρέμβαση στους έξω χώρους και η δημιουργία ενός νέου προορισμού στην περιοχή θα έχει μόνο οφέλη για την ομάδα μας».
-την Ευρωλίγκα: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό. Τα συμβόλαια στην Ευρωλίγκα είναι κλειστά, μιλάμε για ένα κλειστό πρωτάθλημα που αφορά στους ίδιους και τους ίδιους. Με προβληματίζει ότι σίγουρα υποβαθμίζεται το ελληνικό πρωτάθλημα όταν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Προμηθέας έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή διορισμένοι, ό,τι κι αν κάνουν στην Α1. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Στο ποδόσφαιρο η UEFA πρόλαβε το κακό, στο μπάσκετ η FIBA δεν αντέδρασε με την ίδια αποφασιστικότητα. Είναι αρκετά φτωχό το ευρωπαϊκό μπάσκετ για να είναι διχασμένο, πρέπει να βρεθεί μια λύση κάποια στιγμή, ίσως σε ένα τρίτο σημείο μεταξύ του A και Β».
-το γιατί δεν ακολουθεί το έσοδα-έξοδα της ΠΑΕ: «Είναι ανόμοια πράγματα. Η ΠΑΕ είναι κερδοφόρα, αυτό μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα γιατί τα έσοδα είναι πολύ υψηλά. Στο μπάσκετ αν θέλαμε να είμαστε στα ίσα, θα έπρεπε να έχουμε μπάτζετ 200-300 χιλιάδων και να βολοδέρνουμε μεταξύ πέμπτης και όγδοης θέσης. Δεν το θέλουμε αυτό, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να ματώσουμε οικονομικά και με άλλες δραστηριότητες να έρθουμε σε μια μεγαλύτερη ισορροπία».
-το γιατί δεν κάνει ΑΜΚ όπως ο ΠΑΟΚ: «Αύξηση κεφαλαίου κάνεις σε μια εταιρεία με προοπτικές. Όταν είσαι ζημιογόνα επιχείρηση, καλύτερα να το ονομάζεις ενίσχυση. Εμείς θα ανακοινώσουμε κάτι τους επόμενους μήνες που θα είναι παγκόσμια πρωτοπορία».
-το BCL: «Είμαστε ευχαριστημένοι, η διοργάνωση κάθε χρόνο αναβαθμίζεται και όλο και μεγαλύτερα brand έρχονται. Μόνο καλύτερα μπορεί να πάει».
-τη μετακίνηση στα Λιόσια: «Δεν ξέρω πότε, αλλά έχει αρχίσει η συζήτηση για έναν σταθμό προαστιακού στα 700-800 μέτρα από την πύλη του γηπέδου. Το ΟΑΚΑ το δοκιμάσαμε επτά χρόνια και απέτυχε ως λύση. Χειρότερα από πλευράς προσέλευσης κόσμου δεν νομίζω να γίνεται. Άμα δούμε κι αυτό…».
-το τι πήγε στραβά με τα ban: «Η ΑΕΚ έχει ανάγκη χρηματοδότησης από 2,5 ως 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως και τα βάζω εγώ. Η περσινή χρονιά πέρα από το μπάτζετ είχε τρεις μεγάλες πηγές εξόδων. Τη διοργάνωση του F8 που χρηματοδοτήσαμε με μισό εκατομμύριο, επενδύσαμε κοντά στο 1 εκατ. ευρώ στο νέο γήπεδο ενώ πάθαμε αρκετές ζημιές από μια θεομηνία, ενώ πέραν αυτών είχαμε κάποια επιπλέον έξοδα από το ρόστερ. Αυτό δημιούργησε ένα περιβάλλον οικονομικής δυσκολίας, ήρθε και η πανδημία που επηρέασε κάποιες δικές μου δραστηριότητες στο real estate και στο retail που ήταν κλειστό. Έτσι υπήρχε μια δυσκολία οικονομική σε μένα και ταυτόχρονα σε ένα διάστημα 3-4 μηνών. Όταν μια ομάδα στηρίζεται από έναν άνθρωπο μπορεί να συμβεί αυτό».
-το αν θα πουλούσε την ΚΑΕ σε κάποιον άλλο: «Ευχαρίστως, αν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος να το συζητήσουμε αύριο το πρωί. Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που κάνει εσωτερική κριτική. Η ΑΕΚ βρέθηκε χαμηλά και ήρθαν κάποιοι άνθρωποι να τη διοικήσουν που δεν ήταν στο επίπεδό τους. Αυτοί ευαγγελίζονται την καταστροφή της ΑΕΚ για να κερδίσουν δημοσιότητα. Δεν πρέπει να δεχόμαστε κακόπιστη κριτική από ανθρώπους με προσωπικά προβλήματα και κόμπλεξ. Δεν χρειάζεται να δώσουμε βήμα. Το πλάνο μου είναι πριν τα 100 χρόνια της ΑΕΚ το 2024 να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα είναι στους κορυφαίους της Ευρώπης. Θέλουμε να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος και η δική μου προσφορά και συνεισφορά στην ομάδα».
-τον Ντούσαν Σάκοτα: «Υπάρχει μια συζήτηση επιστροφής, είναι κάτι ανοιχτό».
-τα οφέλη από το νέο γήπεδο: «Θα έχει άμεσα και έμμεσα γήπεδα. Μετά από 100 χρόνια ως περιπλανώμενος θίασος θα έχει σταθερή βάση για τους οπαδούς της η ΑΕΚ. Το μέγεθος είναι σωστό για την ομάδα μας και υπάρχει η πρόκληση της περαιτέρω ανάπτυξης του οικοπέδου. Αρχές ή μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουμε εικόνα από το master plan έξω από το γήπεδο. Εκεί θα είναι σημαντικά τα έμμεσα οφέλη από το γήπεδο. Η αρένα θα είναι κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού, ενώ θα υπάρχει ανάπτυξη εξωτερικά με τη δημιουργία ενός νέου προορισμού διασκέδασης και shopping».
-τα τμήματα υποδομής και τον ελληνικό κορμό: «Οι φουρνιές των καλών Ελλήνων κάνουν κύκλους. Γενικά δεν βλέπω σταθερό ελληνικό κορμό σε κάποια ελληνική ομάδα. Ανακυκλώνονται οι ίδιοι παίκτες».
-το αν θα υπάρξει φύλαξη στο πάρκινγκ: «Δεν υπάρχει κίνδυνος. Η ασφάλεια είναι σε υπερθετικό βαθμό και δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας».
-τις εκλογές της ΕΟΚ: «Για μας είναι σημαντικό να εκλεγεί ένας άνθρωπος που θα είναι κοντά στη FIBA. Δεν θα ήταν σωστό να πέσει το μπάσκετ σε ανθρώπους που υποστηρίζουν το μοντέλο Μπερτομέου. Ένας από τους λόγους που φύγαμε από το Eurocup ήταν αυτός. Να μην πάει το μπάσκετ σε ανθρώπους που δεν θέλουν να βελτιωθεί το πρωτάθλημα, αλλά οι ιδιωτικές διοργανώσεις. Άρα είναι προφανές ποιον δεν θα θέλαμε (σ.σ. Λιόλιο). Θα μοιραστούν οι ψήφοι στο ΔΣ θα υπάρξει ισορροπία, άρα πολλές αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα ζυμώσεων».
-τα χρέη της ΚΑΕ: «Δεν έχει χρέη η ΚΑΕ. Ο φετινός ισολογισμός θα κλείσει με μηδενικές υποχρεώσεις. Έχουμε κάποια βάρη που κουβαλάμε από το παρελθόν αλλά τώρα όμως είμαστε πολύ καλά».
-το κέρδος της ΑΕΚ από την κεντρική διαχείριση: «Βάλαμε πλάτη σε πολλά θέματα για να λυθούν παθογένειες ετών. Χάσαμε χρήματα για να γίνει κεντρική διαχείριση. Δεν κρύβω ότι με απογοήτευσε πως κάποιοι είδαν το… μαγαζάκι τους, για να κερδίσουν ένα ματς ή να έχουν τη διαιτησία. Με ενοχλεί που κάποιοι κοιτάνε το συμφέρον τους κι όχι το κοινό καλό. Θα δούμε πώς θα πορευτούμε».
-το αν συναίνεσε να πάρει ο Παναθηναϊκός στα χαρτιά το πρωτάθλημα του 2020: «Δεν κάναμε καμία συμφωνία για να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Εμείς δοκιμάσαμε όλες τις προτάσεις, προτείναμε μέχρι και F4 στο Καλλιμάρμαρο για να ολοκληρωθεί εκεί το πρωτάθλημα, αλλά το θέλαμε μόνο εμείς».
-το πλάνο για τις κερκίδες στα Λιόσια: «Το πλάνο είναι να είναι μαύρα τα καθίσματα. Θα φαίνεται και πιο ωραία. Θα λειτουργήσουν και οι πτυσσόμενες κερκίδες».
-τους στόχους της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν: «Ο στόχος μας δεν είναι να χτίσουμε μια νέα ομάδα, αλλά οι τίτλοι. Θέλουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το BCL. Γι’ αυτό έχουμε τόσους καλούς και έμπειρους παίκτες. Νομίζω πως θα έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με πέρσι».
-τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ: «Αυτό συμβαίνει παγκοσμίως στο μπάσκετ. Η αγορά κινείται έτσι και υπάρχει μεγάλη ανακύκλωση παικτών. Δεν συμβαίνει μόνο στην ομάδα μας».
-την ιδιοκτησία του κλειστού στα Λιόσια: «Δεν θα μπει άλλη ομάδα στο παρκέ. Έχει γίνει παραχώρηση στην ΑΕΚ, γι’ αυτό έχουμε αναλάβει επενδύσεις».
-τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Φέτος είχαμε πολύ κακές διαιτησίες, δεν σεβάστηκαν τον αγώνα που κάναμε για να υπάρχει το πρωτάθλημα. Σε πάρα πολλά παιχνίδια είχαμε απίστευτες διαιτησίες, δυστυχώς, πολλές φορές και χωρίς λόγο. Πρέπει να ήταν η χειρότερη χρονιά ως προς την αντιμετώπιση που είχαμε. Εμείς δεν θέλουμε προστασία. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να βελτιωθούν τα πράγματα».
-το γιατί η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάει στους τελικούς: «Αν ήμασταν πλήρεις και δεν είχαμε σοβαρές απουσίες, θα ήμασταν πολύ κοντά στους τελικούς. Εκτιμώ ότι και πέρσι μπορούσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Μπορεί να γίνει φέτος».
-το αν η ΑΕΚ θα έκανε νέο παιδομάζωμα: «Ποιος δεν θα ήθελε να πάρει τους πιο καλούς Έλληνες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος όμως και η ΑΕΚ δεν θα λειτουργούσε σαν θερμοκοιτίδα για παίκτες που θα έρχονταν με στόχο το ΝΒΑ ή κάτι άλλο. Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να διεκδικεί τίτλους. Μέσα στη διαδικασία μπορεί να υπάρχουν και τέτοια παιδιά. Ο προπονητής αποφασίζει. Δώσαμε ευκαιρίες σε παίκτες, κάποιοι τις πήραν, κάποιοι όχι».
-το αν θα επέστρεφε ο Ντράγκαν Σάκοτα: «Ο Ντράγκαν είναι ένας από μας. Δεν έχει φύγει και ποτέ».
-το αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Στα χαρτιά όπως είμαστε τώρα θεωρώ πως μπορούμε να μπούμε σφήνα στους δύο».
-το αν υπάρχει πλάνο αξιοποίησης για Ζήση κλπ: «Προφανώς θα πρέπει να στελεχώσουμε την ομάδα στο νέο πλάνο μας. Θέλω πάντως να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΑΕΚ, που πρόσφεραν σε διαφορετικούς τομείς, όπως στην ταινία, στη διοργάνωση δύο F8, στη μετακόμιση και στο στήσιμο σε ένα νέο γήπεδο. Ο οργανισμός ανταποκρίθηκε εξαιρετικά».
-το αν θέλει να έχει συμμάχους: «Η εμπλοκή με την ΑΕΚ είναι συναισθηματική, όχι επιχειρηματική. Πολλές φορές υπάρχει αυτή η σύγκρουση. Όταν λειτουργείς συναισθηματικά, είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που θα βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο οικονομικό ορίζοντα. Κάποιος που θα βάλει χρήματα θα θέλει ανταπόδοση. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο καράβι. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια. Μακάρι να έρχονταν άνθρωποι να πάμε όλοι μαζί σε έναν κοινό στόχο».
-το αν μπορεί να ξεχρεώσει η ΚΑΕ ως το 2024: «Στόχος είναι η εταιρεία στο τέλος της χρήσης αυτής να καθαρίσει. Τα πράγματα είναι ελεγχόμενα. Περάσαμε ένα δύσκολο δίμηνο-τρίμηνο, μετρήσαμε φίλους και εχθρούς. Ειδικά σε κάποια Μέσα αντιπάλων είδαμε κάτι σαν ανακούφιση. Είδαμε δημοσιογράφους να λοιδορούν την ομάδα που πέτυχε όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια, που επενδύει σε διοργανώσεις, σε ταινία, που κάνει κοινωνικές δράσεις… Αυτοί οι άνθρωποι μάλλον δεν μπορούν να πιστέψουν πως υπάρχει ανιδιοτέλεια και αληθινή αγάπη για μια ομάδα. Ζουν μέσα στα βουρκόνερα. Ούτε δημόσια έργα παίρνουμε, ούτε τίποτα. Όλα αυτά τα κάνουμε για την αγάπη μας για την ΑΕΚ. Η δημιουργία είναι τα πάντα στη ζωή και χρειάζεται χρόνο, η καταστροφή έρχεται εύκολα».
-το πώς φαντάζεται την ΑΕΚ όταν αποχωρήσει: «Στα 100 χρόνια της ΑΕΚ να τη βρουν στην κορυφή της Ευρώπης, μια κερδοφόρα εταιρεία με την πλειοψηφία των μετοχών στα χέρια του κόσμου. Αυτό είναι το όνειρο και στόχος μου και θα τον πετύχω».

Πηγή: sport-fm.gr