Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014 07:09

ΜΠΑΣΚΕΤ: Στις 6 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ - η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 θα άρχισε, σύμφωνα με την νέα ειδική προκήρυξη, το πρωτάθλημα παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Τα κυριότερα άρθρα της νέας προκήρυξης είναι τα παρακάτω:



ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα Παίδων, θα πάρουν μέρος τα σωματεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής:
Αίαντας Ευρώτα, Θουρία, Καλαμάτα 80, Μονεμβάσια, Νεοχώρι, Πήγασος, Πρωτέας Καλαμάτας, Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων, Πολύβιος, Α.Ε. Σπάρτης, Αναγέννηση Παραλίας, Ακάδημος, Λύκοι Σπάρτης, Λακωνικός Κρόνος, Α.Σ. Τριφυλίας, Αμιλλα, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Γ.Σ. Μεσσήνης, Δίωνας Κυπαρισσίας, Πελασγός, Κορώνη, Γύθειο, Ν.Ο. Πύλου, Παναθηναικός, Αρκαδικός, Ατλας,  Σύλλογος Δρομέων, Σπαρτιατικός και Φιλαθλητικός.

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις  29 Ιουλίου 2014, ημέρα Τρίτη  και ώρα 12 π.μ., στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57 και Ευριπίδου) στην Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το Πρωτάθλημα Παίδων  θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις :
1)   Α΄ ΦΑΣΗ
Στην Α΄ φάση τα σωματεία είναι χωρισμένα σε τέσσερις (4)  ομίλους

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : Καλαμάτα 1980,  Ακάδημος, Πρωτέας Καλαμάτας,, Αναγέννηση Παραλίας, Πήγασος, Θουρία, Γ.Σ. Μεσσήνης,  Παναθηναικός,  Ατλας.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ : Α.Σ. Τριφυλίας, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Δίωνας Κυπαρισσίας, Κορώνη, Ν.Ο. Πύλου.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  Νεοχώρι, Αμιλλα, Σύλλογος Δρομέων, Πολύβιος, Πελασγός,, Αρκαδικός.

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων, Αίαντας Ευρώτα, Γύθειο, Μονεμβάσια, Λακωνικός Κρόνος, Α.Ε. Σπάρτης,  Φιλαθλητικός., Σπαρτιατικός., Λύκοι Σπάρτης.
 Τα σωματεία που μετέχουν σε αυτή, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους).

2) Β΄ ΦΑΣΗ  

Οι δύο(2) πρώτες ομάδες  της τελικής βαθμολογίας των τεσσάρων(4) ομίλων, θα σχηματίσουν έναν  (1) όμιλο . Τα σωματεία που μετέχουν σ΄ αυτόν τον όμιλο, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους) για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Ο.Κ.

3) Οι ομάδες που δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα παίδων και δεν κατέβουν να αγωνιστούν, την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2015-2016) οι δηλώσεις συμμετοχής τους δεν θα γίνονται δεκτές.

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ είναι υποχρεωτική η συμμετοχή, όλων των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών και  Α΄ κατηγορίας Ανδρών. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο(2) βαθμών από το αντίστοιχο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.

ΑΡΘΡΟ 5ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 1999 και νεότεροι.
ΑΡΘΡΟ 6ο : ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. υπενθυμίζει  στα Σωματεία τις διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.
Επίσης είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή, με την ιδιότητα του αθλητή, σύμφωνα με το αρθρ. 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα αρθρ. 75 & 4 του Ν. 3057/2002.

ΑΡΘΡΟ 7ο :ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ :

Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι  υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.
Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών, να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και το 19.

ΑΡΘΡΟ 8ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, οι αγώνες ΠΑΙΔΩΝ, θα διεξάγονται στα Κλειστά Γυμναστήρια έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους.To σωματείο υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο, που προτείνει σαν έδρα του. Εάν κάποιο σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει Κλειστό Γυμναστήριο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύον όσα ορίζονται από το άρθρο 50 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική (χρονικό διάστημα 11 ημερών). Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Παίδων, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

Β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ - ΚΡΙΤΩΝ
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Παίδων, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.
Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει την Γραμματεία των αγώνων.
Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.
Τα Σωματεία που δεν κατέβουν ν΄ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση Διαιτητών – Κριτών).
*Στην Α΄ Φάση του Πρωταθλήματος Παίδων, οι αγώνες θα καλύπτονται με ένα (1) Διαιτητή και (2) δύο Κριτές -Σημειωτής - (Χρον/τρης – Χρον/τρης 30΄΄).
 *Στη Β΄ Φάση του Πρωταθλήματος Παίδων, οι αγώνες θα καλύπτονται με δύο (2) Διαιτητές και(2) δύο Κριτές -Σημειωτής - (Χρον/τρης – Χρον/τρης 30΄΄).

Δ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξάγονται με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και την επικύρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο των Αθλητικών Φορέων, στους οποίους ανήκουν τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων.
Ε) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.
Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, ορίζεται έως δύο (2) ευρώ.
Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα δύο (2) ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 14ο: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες SPALDING (Νο 7),