Τρίτη, 07 Σεπτέμβριος 2021 19:31

Ευρωλίγκα: Γλιτώνουν τα τεστ οι εμβολιασμένοι - Τι λέει το νέο πρωτόκολλο

Γράφτηκε από τον

Η Ευρωλίγκα δημοσίευσε το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη σεζόν 2021/22, που έχει αρκετές… ελαφρύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

Η πανδημία του COVID-19 παραμένει στις ζωές μας και η Ευρωλίγκα, όπως όλες οι διοργανώσεις, οφείλει να πάρει τα μέτρα της. Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει αρκετά αυστηρά μέτρα, ωστόσο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει πρόσφατα θα αποφύγουν τα… αμέτρητα τεστ μέσα στη διάρκεια της σεζόν.
Συγκεκριμένα, πέρα από τα… αυτονόητα της χρήσης μάσκας και του πλυσίματος των χεριών, η Ευρωλίγκα διατηρεί τον κανόνα αρνητικού μοριακού τεστ τρεις μέρες πριν από εκτός έδρας και δύο από εντός έδρας αγώνα, αλλά και του τεστ μετά από κάθε παιχνίδι, αλλά ΟΧΙ για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει!
Επιπροσθέτως, προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξουν αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ διαθέσιμοι παίκτες, αλλά κανένας αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από τρεις φορές και όσες ομάδες ξεπερνούν το όριο και δεν βρίσκουν διαθέσιμη ημερομηνία, θα χάνουν το ματς με 20-0 με δική τους υπαιτιότητα. Επίσης, προβλέπεται ήττα με 20-0 για τις ομάδες που δεν θα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πρώτο παράπτωμα και αποβολή τους από τη διοργάνωση στο επόμενο.
Σημειώνεται πως κανένας αναβληθείς αγώνας δεν θα μπορεί να διεξαχθεί μετά τις 14 Απριλίου (τέλος κανονικής περιόδου) στην Ευρωλίγκα και 12 Απριλίου στο Eurocup ή μετά τις 6 Μαΐου που αρχίζουν τα playoffs. Μάλιστα, προβλέπεται και δυνατότητα διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερη έδρα, εφόσον παραστεί ανάγκη λόγω της πανδημίας.
Όσο για την παρουσία φιλάθλων, τόσο ως προς τον αριθμό που θα επιτρέπεται σε κάθε γήπεδο όσο και για το πώς θα επιτρέπεται η είσοδός τους, το μπαλάκι είναι στις τοπικές αρχές με βάση όσα προβλέπονται από τα κατά τόπους υγειονομικά πρωτόκολλα και τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Τέλος, στην ακραία περίπτωση διακοπής της σεζόν, η βαθμολογία που υπάρχει τη στιγμή της διακοπής μπορεί να θεωρηθεί τελικά τόσο για την ολοκλήρωση της περιόδου, όσο και για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν είναι απαραίτητο, οι ομάδες θα δώσουν τα εναπομείναντα/αναβληθέντα παιχνίδια για να υπάρχει ισορροπία στον αριθμό αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα.

Πηγή: www.sport-fm.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ