Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2021 17:26

Λιόλιος: "Πρόεδρος της ΚΕΔ ο Πιτσίλκας, υπεύθυνος διαιτητών ο Χριστοδούλου"

Γράφτηκε από τον
Λιόλιος: "Πρόεδρος της ΚΕΔ ο Πιτσίλκας, υπεύθυνος διαιτητών ο Χριστοδούλου"

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Βαγγέλης Λιόλιος έχρισε τον Νίκο Πιτσίλκα πρόεδρο της ΚΕΔ και τον Χρήστο Χριστοδούλου υπεύθυνο διαιτητών.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έχρισε πρόεδρο της ΚΕΔ τον κ. Νίκο Πιτσίλκα και υπεύθυνο διαιτητών τον κ. Χρήστος Χριστοδούλου. Τα μέλη που θα συμπληρώνουν την ΚΕΔ θα είναι οι κ. Μουζάκης και κ. Μπήτης ενώ θα υπάρχει σώμα παρατηρητών.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πιτσίλκας δεν θα φύγει από τη VTB League καθώς έχει πάρει άδεια.

"Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔ που λειτουργούσε ως τώρα. Η πρότασή μου προς το Δ.Σ. για τη διαιτησία θα είναι η εξής. Ειδικός σύμβουλος και υπεύθυνος διαιτητών να είναι ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου. Η ΚΕΔ θα είναι τριμελής, με πρόεδρο τον κ. Νίκο Πιτσίλκα. Τα υπόλοιπα δύο μέλη οι κ. Μουζάκης και κ. Μπήτης. Παράλληλα θα υπάρξει σώμα παρατηρητών, που θα παρακολουθούν τους διαιτητές και θα τους αξιολογούν. Θα υπάρχει επίσης εσωτερικό ράνκινγκ αξιολόγησης, με αρχή στην Basket League.

Υπεύθυνος για την ΚΕΔ, τους παρατηρητές και την εκπαίδευση των διαιτητών να είναι ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου, που θα έχει απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την ΟΔΚΕ".

Για το αν οι θέσεις θα είναι έμμισθες ή άμισθες ξεκαθάρισε: "Έχουμε ξεχωρίσει στην οργάνωση της Ομοσπονδίας το διοικητικό. Όσοι είναι στη διοίκηση δεν παίρνουν μισθό, παρά μόνο οδοιπορικά. Οι αιρετοί δεν θα έχουν έσοδα καθόλου. Όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι έμμισθοι, κι οι διαιτητές το ίδιο δηλαδή. Θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος και ανάληψη ευθυνών. Αυτός που είναι στη διοίκηση βάζει το πλάνο και οι εργαζόμενοι το υλοποιούν, ελέγχονται γι αυτό. Εννοείται πως θα είναι έμμισθοι και πως θα κρίνονται. Το αν η Basket League θέλει επαγγελματική διαιτησία, πρέπει να το ζητήσει. Εφόσον το ζητήσει, θα το κουβεντιάσουμε. Δεν μπορώ να απαντήσω σε υποθετικό ερώτημα. Η ΚΕΔ θα είναι τριετής. Νομίζω πως με τα πρόσωπα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Είμαι υπερήφανος. Όχι μόνο εγώ. Θα γίνεται αξιολόγηση όλων. Το είπαμε: ισονομία - αξιοκρατία - διαφάνεια. Τα κουκούτσια στη μέση".

Πηγή: www.sport24.gr