Τρίτη, 05 Οκτώβριος 2021 17:53

Ιτούδης: «Θέλω να γίνω προπονητής της Ελλάδας, είμαστε σε συζητήσεις»

Γράφτηκε από τον

Ο Δημήτρης Ιτούδης εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ελλάδας, εξηγώντας πως υπάρχουν συζητήσεις ώστε να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα συνεργασίας.

Σχετικά με το κεφάλαιο της Εθνικής Ομάδας, ο πολύπειρος κόουτς ανέφερε σε συνέτευξη του στο basketinside.com ότι «για αρχή, να σας αναφέρω ότι με τιμάει ιδιαίτερα και είμαι περήφανος που ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, σκέφτηκε εμένα για την θέση του προπονητή. Αυτή τη στιγμή μιλάμε, αλλά δεν είναι μόνο δική μου απόφαση. Είναι μία απόφαση που αφορά και ένα σπουδαίο σύλλογο, καθώς και ένα εξαιρετικό πρόεδρο, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Αντρέι Βατούτιν».

Ο 51χρονος τεχνικός πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να βρούμε την λύση. Θα ήθελα να είμαι ο προπονητής της Ελλάδας όμως πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Πρέπει να ξέρω το πρόγραμμα και όλες τις παραμέτρους. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση. Είχα διάφορες προτάσεις από Εθνικές Ομάδες, όπως για παράδειγμα της Σλοβενίας και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με σκέφτηκαν».

Αναφερόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο κόουτς Ιτούδης επεσήμανε πως «ο Γιάννης είναι "διαφήμιση" όχι μόνο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά για όλους. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα νέου παιδιού με τρομερή ιστορία με την οικογένειά του και τον τρόπο που αντιμετώπισε τις δυσκολίες στη ζωή του. Είναι MVP και πρωταθλητής του ΝΒΑ και δεν θα σταματήσω ποτέ να λέει πόσο περήφανος είναι που είναι Έλληνας και που παίζει για την Ελλάδα. Εύχομαι ο Θεός να του δίνει υγεία και να καταφέρει κάτι μεγάλο με την Ελλάδα. Όπως φυσικά και με την ομάδα του στο ΝΒΑ».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την γνωριμία-συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία ξεκίνησε... μέσω Ντούντα: «Αρχικά οφείλω να πω ευχαριστώ σε ένα άνθρωπο που σέβομαι απεριόριστα, ένα φίλο που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που με σύστησε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Είμαστε καλοί φίλοι και δουλεύαμε μαζί 13 χρόνια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Κανείς δεν ήξερε ότι τόσα χρόνια ήμασταν μαζί και κερδίζαμε τίτλους. Η σχέση μας βασίστηκε στην ειλικρίνεια και την επικοινωνία, η οποία εξελίχθηκε και σε ανθρώπινο επίπεδο. Γίναμε μια οικογένεια.

Έμαθα πάρα πολλά από τον Ομπράντοβιτς και είμαι ευγνώμων που με άφησε να ξεδιπλώσω το ταλέντο που είχα. Δεν ήμουν ο τύπος του που θα έλεγε "ναι" σε όλα και αυτό θέλω να κάνω με τους συνεργάτες μου, να αναδείξουν κι εκείνοι το ταλέντο τους».

Όσο για το αν θα κινηθεί περαιτέρω στο μεταγραφικό παζάρι η ΤΣΣΚΑ; Ο Δημήτρης Ιτούδης έδειξε να κρατά στάση αναμονής: «Είμαι χαρούμενος με την ομάδα μου. Εγώ, το τεχνικό τιμ και ο πρόεδρος δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό ρόστερ.

Έχουμε ακόμα δύο κενές θέσεις στην ομάδα και μπορούμε να φέρουμε δύο ξένους παίκτες. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, αλλά μας αρέσει ό,τι έχουμε και θέλουμε να παίξουμε καλά. Η σεζόν έχει μέλλον και μπορεί να υπάρξουν θέματα τραυματισμών που θα μας αναγκάσουν να κινηθούμε στην αγορά».

Πηγή: gazzetta.gr