Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2021 15:21

EUROLEAGUE: Για το «διπλό» στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον

 

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προέρχονται από νίκες στη Euroleague και ρίχνονται στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» με ανεβασμένη ψυχολογία.

Οι τρεις από τις τέσσερις «μάχες» των δύο ελληνικών ομάδων για την 3η και 4η αγωνιστική είναι ελληνοισπανικές. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σήμερα στις 9.30 μ.μ. στη "Fernando Buesa Arena" της Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια, ενώ την Παρασκευή (15/10, 22:00) δοκιμάζεται στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ουσιαστικά οι δύο αντίπαλοι των «πρασίνων» είναι και οι δύο ομάδες που έχει νικήσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός, στο ΣΕΦ, από το εναρκτήριο τζάμπολ. Η ομάδα του Πειραιά ξεκινά τη «διαβολοβδομάδα» από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, την Τετάρτη (13/10, 22:00), ενώ την Παρασκευή (15/10, 21:00) φιλοξενεί τη χωρίς νίκη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΣΕΦ.
Αναλυτικά:

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά την επική ανατροπή στο ματς του ΟΑΚΑ με τη Φενερμπαχτσέ, ο Παναθηναϊκός είχε ρεπό στην Basket League, κάτι που έδωσε χρόνο στον Δημήτρη Πρίφτη να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα για το απαιτητικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, με δύο αγώνες επί ισπανικού εδάφους. Οι «πράσινοι» ενισχύθηκαν στον «άσο», με την απόκτηση του 28χρονου Αμερικανού Γιόγκι Φερέλ. Ο πρώτος αντίπαλός τους, Μπασκόνια, την Τρίτη (12/10, 21:30) μετρά δύο ήττες (μία από Ολυμπιακό και μία από Αρμάνι Μιλάνο), είναι αποδυναμωμένη φέτος εν συγκρίσει με πέρυσι, κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι» για να δραπετεύσουν με το «διπλό» από τη "Fernando Buesa Arena". Τα ριμπάουντ αναμένεται να αποτελέσουν τον κρίσιμο τομέα αναφορικά στην υπόθεση νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός θα περιμένει πολλά και πάλι από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός στη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ την περασμένη Πέμπτη (7/10), με 20 πόντους.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η αποστολή του Ολυμπιακού στον πρώτο εκ των δύο αγώνων του αυτή την εβδομάδα, αφού δοκιμάζεται στην έδρα της αήττητης Μπαρτσελόνα και φαβορί ακόμη και για τον τίτλο της σεζόν στη Euroleague. Oι «ερυθρόλευκοι» έχουν πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα με δύο νίκες απέναντι σε ισπανικές ομάδες και τώρα θέλουν να κάνουν το τρία στα τρία, με αντίπαλο την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και του Νικ Καλάθη. Μία εκ των δύο ομάδων θα συμβιβαστεί με την πρώτη ήττα για φέτος, και ως γηπεδούχος η Μπαρτσελόνα δεν έχει σκοπό να επιτρέψει να γίνει αυτή το «θύμα». Πολλά θα κριθούν από την εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ από πλευράς Ολυμπιακού και του Νίκολα Μίροτιτς από πλευράς Μπαρτσελόνα. Ο τελευταίος διανύει περίοδο φόρμας με 16,5 πόντους και 4,5 ριμπάουντ μέσο όρο, όπως βέβαια και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού που έχει 16 πόντους και 6,5 ριμπάουντ μέσο όρο. Η άμυνα του Ολυμπιακού υπήρξε υποδειγματική στα δύο πρώτα παιχνίδια, κρατώντας την Μπασκόνια και τη Ρεάλ στους 59 πόντους μέσο όρο. Η Μπαρτσελόνα, όμως έχει μέσο όρο 88 πόντους παραγωγικότητα στις 2 πρώτες αγωνιστικές, με 59% ευστοχία στο τρίποντο. Πέρα από την ανάγκη να πει «όχι» στους σουτέρ των Καταλανών, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ελέγξει και τα ριμπάουντ, με τους Μουσταφά Φαλ, Χασάν Μάρτιν, Λιβιό Ζαν-Σαρλ και τον Mr. double double στα δύο πρώτα ματς, Σάσα Βεζένκοφ.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής ξεχωρίζει ο ρωσικός «εμφύλιος» ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η επίσκεψη της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Μιλάνο.
Το πρόγραμμα των 3ης και 4ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

3η αγωνιστική

Τρίτη

Μπασκόνια (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Τετάρτη

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μονακό (Γαλλία)

4η αγωνιστική

Πέμπτη
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Παρασκευή

Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:00
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 22:00
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μονακό (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)


Η βαθμολογία
(σε 2 αγωνιστικές)
1. Μπαρτσελόνα 2-0
-. Ολυμπιακός 2-0
-.Αρμάνι Μιλάνο 2-0
-. Βιλερμπάν 2-0
-. Μονακό 2-0
-. Ζενίτ 2-0
7. Ερυθρός Αστέρας 1-1
-.Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
-.Φενερμπαχτσέ 1-1
-.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1
-.Παναθηναϊκός 1-1
-.Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-1
13. Ούνικς Καζάν 0-2
-.Μπάγερν Μονάχου 0-2
-.Αναντολού Εφές 0-2
-.Ζαλγκίρις Κάουνας 0-2
-Άλμπα Βερολίνου 0-2
-.Μπασκόνια 0-2