Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2021 19:37

Μπαρτζώκας: «Να είμαστε σκληροί και σωματικά και πνευματικά» (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μπαρτζώκας: «Να είμαστε σκληροί και σωματικά και πνευματικά» (βίντεο)

Σκληρός σωματικά και πνευματικά θα πρέπει να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Στη σωστή κατεύθυνση βρίσκεται ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να παρουσιαστούν σκληροί σωματικά και πνευματικά απέναντι στην Μπαρτσελόνα (13/10, 22:00).
«Είναι αρκετά νωρίς στη σεζόν, όμως, πάντα τα παιχνίδια αυτά είναι σημαντικά», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πρόσθεσε:
«Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να πεις. Είναι ένας δύσκολος αγώνας, ίσως ένας από τους δυσκολότερους που έχουμε να παίξουμε όλη τη χρονιά, με βάση τη δυναμική του αντιπάλου και το γεγονός ότι παίζουμε εκτός έδρας. Πιστεύουμε πως είμαστε στη σωστή κατεύθυνση να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας, να γινόμαστε καλύτεροι και αν μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».
Για τις διαφορές των «μπλαουγκράνα» σε σχέση με την περσινή σεζόν είπε: «Είναι πιο έμπειροι στον άσσο. Ο Γιοκουμπάιτις είναι νέος, υπάρχει ο Καλάθης και ο Λαπροβίτολα. Το παιχνίδι τους είναι πολύ στοχευμένο. Πρέπει να αμυνθούμε πολύ καλά στο ποστ, γιατί παίζουν πολύ με πλάτη στο καλάθι, με εκφραστές τους Χέιζ και Μίροτιτς, αλλά τον Ντέιβις. Είναι μια ομάδα που συνολικά αμύνεται πολύ καλά και σετάρει το παιχνίδι. Ο ορισμός του παιχνιδιού θα είναι πολύ σημαντικός, το κατά πόσο δηλαδή θα επιβάλλουμε εμείς να παίξουμε με ταχύτητα και αν μπορούμε να παίξουμε στο transition περισσότερο από ότι αυτοί. Σε όλα αυτά τα δύσκολα και σημαντικά ματς, οι λεπτομέρειες είναι εξαιρετικά υπολογίσιμες. Η Μπαρτσελόνα έχει πολύ μεγάλο ποσοστό πόντων ανά κατοχή. Εκτελούν καλά και σκοράρουν. Ο προπονητής είναι εκεί για μια ακόμη χρονιά και έχουν αφομοιώσει το σύστημά του. Είναι σημαντικό για εμάς να παίξουμε με σκληράδα, με επαφές. Γενικά πρέπει να είμαστε σκληροί και σωματικά και πνευματικά για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το παιχνίδι».

Πηγή: sport-fm.gr