Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021 20:12

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στην Αθήνα ο Γιόγκι Φερέλ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στην Αθήνα ο Γιόγκι Φερέλ (βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Γιόγκι Φερέλ, ο οποίος αφίχθη στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης (14/10), εν τη απουσία της «πράσινης» αποστολής, καθώς οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη βρίσκονται στην Ισπανία.

Ο Αμερικανός γκαρντ χαρακτήρισε «σύλλογο υψηλού επιπέδου» τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως ήθελα να είμαι μέρος της ιστορίας του». Ο ΝΒΑer έδωσε και μία υπόσχεση στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, στις πρώτες δηλώσεις του: «Πάντα ήμουν ηγέτης και θέλω να δώσω το σωστό παράδειγμα. θα παίξω όσο πιο σκληρά και όσο πιο κοντά στις δυνατότητές μου γίνεται».

Συγκεκριμένα, ο Γιόγκι Φερέλ δήλωσε κατά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Ήξερα για την υπέροχη πόλη και την Ιστορία. Ήθελα να είμαι μέρος της Ιστορίας του Παναθηναϊκού. Αποφάσισα να έρθω εδώ, αφού πρώτα μίλησα με τον ατζέντη μου. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος υψηλού επιπέδου. Η Euroleague είναι η καλύτερη Λίγκα εκτός του ΝΒΑ. Ένιωσα ότι θέλω να είμαι εδώ», ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός. Ο Φερέλ πρόσθεσε: «Θέλω να φέρω στην ομάδα το πάθος μου και την εξυπνάδα μου. Στο ΝΒΑ έχω παίξει με πολύ καλούς παίκτες. Θέλω να μεταφέρω τη γνώση μου και το πάθος μου στο παρκέ». Για το αν μίλησε με τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τι έμαθε για τους «πράσινους», ο Φερέλ τόνισε: «Είναι πολύ απασχολημένος! Μίλησα με παίκτες που έχουν παίξει στη Euroleague και μου είπαν για την ομάδα, ό,τι είναι μία από τις καλύτερες εδώ». Για τους φιλάθλους της νέας του ομάδας, είπε: «Είμαι έτοιμος! Έχω παίξει στην Ιντιάνα, που έχει μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στις ΗΠΑ. Είμαι σίγουρα έτοιμος». Για τον ρόλο του στο παρκέ, εξήγησε: «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα. Θα σκοράρω, θα πασάρω, θα παίξω άμυνα. Ό,τι χρειαστεί για να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε τίτλους. Ήρθα εδώ για να κερδίσω την Euroleague. Όπου παίζω, θέλω να κερδίζω και να κατακτώ τίτλους». Τέλος, για το αν μίλησε με τον Δημήτρη Πρίφτη και για το αν νιώθει ηγέτης, ο Φερέλ απάντησε: «Με καλωσόρισε, μου έστειλε κάποια βίντεο. Πάντα ήμουν ηγέτης και θέλω να δώσω το σωστό παράδειγμα. θα παίξω όσο πιο σκληρά και όσο πιο κοντά στις δυνατότητές μου γίνεται».