Τρίτη, 19 Οκτώβριος 2021 11:14

Στα άκρα οι ομάδες με Μπερτομέου στην Ευρωλίγκα

Γράφτηκε από τον
Στα άκρα οι ομάδες με Μπερτομέου στην Ευρωλίγκα

Οι ομάδες της Ευρωλίγκας άρχισαν… αντάρτικο αγώνα κατά του Μπερτομέου, ο οποίος φέρεται να σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση.

Εξελίξεις αναμένονται μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση των μετόχων της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη. Σύμφωνα με την Live Sport, οι ομάδες έθεσαν μια σειρά από «καυτά» ζητήματα στον επικεφαλής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, εκφράζοντας απορίες για τα συνεχιζόμενα περιορισμένα έσοδα σε συνδυασμό με τα υπερβολικά έξοδα. Μάλιστα, τα κλαμπ αποφάσισαν να συνεδριάσουν σήμερα, Τρίτη, χωρίς τον Καταλανό δικηγόρο παρόντα, κάτι που φέρεται να τον έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα και να σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση.
Υπενθυμίζεται πως ήδη από την περασμένη σεζόν υπήρξε η κίνηση ομάδων κατά του Μπερτομέου, στην οποία συμμετείχαν οι δύο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) και οι Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι και Ζαλγκίρις πετυχαίνοντας να «ψαλιδίσουν» τις αρμοδιότητές του και τη δυνατότητά του να αποφασίζει κατά το δοκούν και δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, όπως συνέβαινε εδώ και μια 20ετία.
Οι ομάδες παρουσιάζονται έντονα δυσαρεστημένες από το γεγονός ότι τα έσοδα παραμένουν περιορισμένα, ενώ ταυτόχρονα τα έξοδα παραμένουν υψηλά, τόσο τα… λειτουργικά, όσο και αυτά που προβλέπονται για το Eurocup. Μάλιστα, για το λόγο αυτό έχει πέσει στα τραπέζι να «πασάρει» η Ευρωλίγκα τη συγκεκριμένη διοργάνωση στη FIBA για να συγχωνευτεί με το Basketball Champions League.
Πηγή: www.sport-fm.gr