Κυριακή, 27 Ιούλιος 2014 19:33

ΜΠΑΣΚΕΤ: Κληρώνει την Τρίτη το τοπικό πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιείται την Τρίτη το μεσημέρι στις 12 στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Καλαμάτα με την συμμετοχή 8 ομάδων σε ένα όμιλο η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος νεανίδων. Αναλυτικά τα κυριότερα άρθρα της νέας ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος νεανίδων είναι τα εξής:



Άρθρο 1ο : Σωματεία Δικαιούμενα Συμμετοχής
Στο πρωτάθλημα Νεανίδων θα πάρουν μέρος τα σωματεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής:
Α.Ο. Καλαμάτα 1980, Α.Π.Σ. Άρις, Πολύβιος Μεγαλόπολης, Α.Ο.Κροκεών, Α.Σ.Λακωνικός Κρόνος, Άμιλλα Τρίπολης, Πελασγός Μεγαλόπολης, Αρκαδικός

Άρθρο 2ο : Έναρξη Πρωταθλήματος και Κλήρωση Αγώνων
Η έναρξη του Πρωταθλήματος, ορίζεται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2014.
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 12 π.μ., στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Ν.Ο.Π. (Μαιζώνος 57 και Ευριπίδου) στην Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

Άρθρο 3ο :Σύστημα Διεξαγωγής του Πρωταθλήματος
1) Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα Νεανίδων, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο (2) φορές (ένας (1) με όλους σε δύο (2) γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος Νεανίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. , θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων της Ε.Ο.Κ.
2) Οι ομάδες που δηλώνουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Νεανίδων και δεν κατέβουν να αγωνιστούν, την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2015-2016, οι δηλώσεις συμμετοχής τους δεν θα γίνονται δεκτές.

Άρθρο 4ο : Δικαιούμενες συμμετοχής αθλήτριες
Β) Στο Πρωτάθλημα Nεανίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1996, 1997, 1998 και νεότερες. Οι Κορασίδες αθλήτριες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Νεανίδων, δεν μπορούν να συμμετέχουν την ίδια ημέρα των αγώνων, στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κορασίδων.
Γ)Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Γυναικών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο(2) βαθμών από το αντίστοιχο εθνικό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.

Άρθρο 6ο : Εμφανίσεις Ομάδων
Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.
Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητριών, να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και το 19.

Άρθρο 7ο : Γήπεδα Αγώνων
Κατά την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, οι αγώνες Νεανίδων, θα διεξάγονται στα Κλειστά Γυμναστήρια, έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους.
To σωματείο υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο, που προτείνει σαν έδρα του.
Εάν κάποιο σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει Κλειστό Γυμναστήριο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Άρθρο 12 : Οικονομικοί Όροι
Β) Έξοδα Διαιτητών-Κριτών
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Νεανίδων, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.
Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος Νεανίδων, θα καλύπτονται με ένα (1) Διαιτητή & (2) δύο Κριτές -Σημειωτής - (Χρον/τρης – Χρον/τρης 30΄΄).
Δ) Εισιτήρια
Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.
Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Νεανίδων, ορίζεται έως δύο (2) ευρώ.
Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα δύο (2) ευρώ.
Άρθρο 13ο : Μπάλες Αγώνων
Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Νεανίδων, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες SPALDING(size6).