Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2021 10:47

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: “Μπορούμε να κοιτάμε ψηλότερα”, λέει ο πρόεδρος Ηλ. Κάτσαρης

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: “Μπορούμε να κοιτάμε ψηλότερα”, λέει ο πρόεδρος Ηλ. Κάτσαρης

Σαν... σίφουνας πέρασε την Κυριακή από την Πάτρα η Καλαμάτα B.C. επικρατώντας με σκορ 74-57 της Παναχαϊκής στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Η μεσσηνιακή ομάδα κέρδισε με 17 πόντους διαφορά μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και έδειξε ότι είναι ικανή για σπουδαία πράγματα.
“Ηταν φοβερό ξεκίνημα γιατί μπήκαμε με το δεξί, σε μια έδρα που δεν θα περάσουν εύκολα οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο”, λέει περιχαρής στην “Ε” ο Ηλίας Κάτσαρης για το εντυπωσιακό ποδαρικό στη νέα σεζόν. Ο πρόεδρος της Καλαμάτας B.C. τονίζει ότι: “Με τη νίκη και την εμφάνιση που κάναμε δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάμε ψηλότερα από τον αρχικό στόχο που είναι η άνετη παραμονή. Η ομάδα έχει διατηρήσει τον ίδιο κορμό παικτών, τον ίδιο προπονητή και έχουμε μόνο τρεις αλλαγές σε σχέση με πέρυσι”. Ο Ηλίας Κάτσαρης ξεκαθαρίζει βέβαια ότι: “Δεν έχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα. Πάμε βήμα, βήμα. Το πρωτάθλημα είναι μικρό και δεν συγχωρούνται τα λάθη”. Για τη δυναμικότητα του 1ου ομίλου ο πρόεδρος της Καλαμάτας B.C. εκτιμά ότι: “Η Παναχαϊκή, ο Διαγόρας, ο Αίολος ο ΣΦΗΚΑ και εμείς, θα είμαστε στην πρώτη πεντάδα. Ο Ερηοτέλης λόγω και της απόστασης θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Ο Γλαύκος είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή, ενώ ο Δίων Κυπαρισσίας, ο ΣΔΥ Τρίπολης και ο Ηφαιστος φαίνεται ότι θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την παραμονή.
Οι διαφορές βέβαια δεν είναι τεράστιες και μπορεί μια ομάδα στην καλή της μέρα να πάρει αποτέλεσμα”.
Η Καλαμάτα B.C. προετοιμάζεται για το πρώτο εντός έδρας ματς, με αντίπαλο τον Γλαύκο την Κυριακή στις 5 μ.μ. στην Τέντα. Η ομάδα της Πάτρας έχασε στην πρεμιέρα εντός με 71-76 από τον ΣΦΗΚΑ Αμαλιάδας και θα προσπαθήσει να “ρεφάρει” στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, είναι σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και μπορούν να ζευγαρώσουν τις νίκες.