Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2021 14:20

EUROLEAGUE: Στο ΟΑΚΑ με Εφές απόψε ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον

Την πρωταθλήτρια Ευρώπη ςΑνατολού Εφές φιλοξενεί σήμερα στις 9 μ.μ. ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague.

Αύριο Πέμπτη (9 μ.μ.) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ, ενώ με τη Βιλερμπάν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή (9 μ.μ.).
Από εκτός έδρας ήττα προέρχεται και ο Παναθηναϊκός, καθώς στην 5η αγωνιστική είχε ηττηθεί στο Τελ Αβίβ (77-73) από τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε δυσμενή θέση στην αρχή της σεζόν, με 1 νίκη - 4 ήττες και θέλουν πάση θυσία θετικά αποτελέσματα εντός έδρας για να ξεφύγουν από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η αντίπαλός τους την Τετάρτη (27/10), Αναντολού Εφές, δεν βρίσκεται σε καλύτερη... μοίρα. Η κάτοχος του τίτλου 2021 πέτυχε την πρώτη νίκη της την περασμένη εβδομάδα, 71-68 στην Κωνσταντινούπολη, επί της Ούνιξ Καζάν. Ως ισόβαθμοι, θα πάρουν λοιπόν θέση στο τζάμπολ, Παναθηναϊκός και Εφές. O Δημήτρης Πρίφτης περιμένει πολλά από τον Ντάριλ Μέικον, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους στην εκτός έδρας νίκη επί του Περιστερίου. Ο Παπαγιάννης που πέτυχε 14 πόντους κόντρα στους «κυανοκίτρινους» αναμένεται να έχει αποστολή να βάλει δύσκολα στη φροντ λάιν της Εφές των Ντάνστον, Πλάις, Σίνγκλετον και Άντερσον. Κυρίως, όμως όπως και στο Περιστέρι, η άμυνα θα είναι αυτή που θα αυξήσει τις πιθανότητες για μία δεύτερη νίκη στη διοργάνωση φέτος και μάλιστα επί τουρκικής ομάδας, καθώς η πρώτη και μοναδική επετεύχθη στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Φενερμπαχτσέ.

Το σημερινό πρόγραμμα
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) - Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ούνικς Καζάν (Ρωσία) (Ρωσία) - Μπασκόνια (Ισπανία)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) - Ρεάλ
Βιλερμπάν (Γαλλία) -ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Το πρόγραμμα της
7ης αγωνιστικής

Αύριο
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Παρασκευή
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) - Βιλερμπάν (Γαλλία)
Ούνικς Καζάν (Ρωσία) - Ρεάλ
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) - Μπασκόνια (Ισπανία)
Μονακό (Γαλλία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία) - Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία).