Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2021 17:13

Ενας πρωταθλητής Ευρώπης στον πάγκο του Δίωνα Κυπαρισσίας!

Γράφτηκε από τον
Ενας πρωταθλητής Ευρώπης στον πάγκο του Δίωνα Κυπαρισσίας!

Ο Χρήστος Μυριούνης έδωσε σήμερα τα χέρια με τη διοίκηση του τριφυλιακού συλλόγου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γιώργο Ρουστέμη.


Ο 50χρονος τεχνικός έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες Β’ Γ’ εθνική και ΕΣΚΑ, ενώ ως παίκτης έκανε μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1996 στο Παρίσι. Πήγε στο “τριφύλλι” το 1991 και το 1993 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας μεταξύ άλλων συμπαίκτες τους Γκάλη, Κόμαζετς, Βρανκοβιτς, Σοκ. Ο Μυριούνης ξεκίνησε από τον Κρόνο Αγίο Δημητρίου, έπαιξε για μια πενταετία στον Παναθηναϊκό και ακολούθησε ο Απόλλωνας Πατρών, το Περιστέρι και ο Αρης..
“Το τμήμα basket του Δίωνα Κυπαρισσίας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Μυριούνη Χρήστο τον επί σειρά ετών έμπειρο και πετυχημένο προπονητή στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και πρωταθλητή Ευρώπης . Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και τον καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας!”, αναφέρει η ανακοίνωση του Δίωνα για τη συμφωνία με τον Μυριούνη.


Ηττα στις λεπτομέρειες
από τη Σφήκα Αμαλιάδας

Ο νέος τεχνικός αναλαμβάνει το φιλόδοξο σύλλογο στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ, καθώς ηττήθηκε χθες και από την Σφήκα Αμαλιάδας, σε εξ αναβολής ματς της 3ης αγωνιστικής στο Κλειστό της Κυπαρισσίας. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν με σκορ 41-42, σ’ ένα ματς που προηγήθηκαν με 13 πόντους (33-20 στο 24’) Από αυτό το σημείο και μετά όμως, ο Δίων σημείωσε μόλις 8 πόντους και η ομάδα της Αμαλιάδας έκανε την ανατροπή και ανέβηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα ο Δίων είναι ουραγός μαζί με την Παναχαϊκή, όντας οι δύο ομάδες που δεν έχουν πάρει ακόμα ροζ φύλλο αγώνα.
Δεκάλεπτα: 14-14, 20-20, 29-31, 41-42
Διαιτητές: Κωστής, Λιαρομάτης
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Καραγιαννίδης): Κωνσταντινόπουλος 9 (1), Γιαννόπουλος Ηλ. 2, Α. Κλεφτάκης Θ. 2, Καμαρινός 1, Τζαγισβίλι, Καραγιαννίδης 13 (3), Κλεφτάκης Δ., Γιαννόπουλος Χρ., Ευαγγελούλης 10, Κύζιλης, Πολιτόπουλος 4.
ΣΦΗΚΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Νιπεργιάλης): Νοέας 10 (1), Συννετός 5 (1), Μπεκρής 19 (2), Τζίμης 4, Πελίγκος 4, Δασκαλόπουλος, Μπουγάς, Αγραπιδάκης, Σώκος .


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγωνιστικές)
1. Αίολος Αγυιάς 8
2. Σφήκα Αμαλιάδας 7
3. Εργοτέλης 6
-. Καλαμάτα B.C. 6
-. ΓΣ Διαγόρας Ρόδου 6
-. ΣΔΥ Τρίπολης 6
7. Ήφαιστος/ Αχιλλέας 5
-. ΑΟ Γλαύκος 5
9. Παναχαϊκή 4
-. Δίων Κυπαρισσίας 4
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Καλαμάτα B.C. και Εργοτέλης