Τρίτη, 07 Δεκέμβριος 2021 12:38

Πλώρη για τίτλο η Καλαμάτα B.C. - Οι 7 αήττητες ομάδες στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πανηγύρισε η Καλαμάτα B.C. στην Κυπαρισσία, νικώντας με 72-70 το Δίωνα στο μεσσηνιακό ντέρμπι της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Ετσι είναι η μοναδική ομάδα στον όμιλο που συνεχίζει αήττητη και μία από τις εφτά, που το έχουν καταφέρει στους έξι συνολικά ομίλους.

Η Καλαμάτα B.C. πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στη Γ’ εθνική και βάζει πλώρη για... τίτλο. Με παιχνίδι λιγότερο, η ομάδα του Παύλου Νώντα βρίσκεται στη 2η θέση (μαζί με το Διαγόρα) και στο -1 από τον πρωτοπόρο Αίολο, τον οποίο κέρδισε το Νοέμβριο στην Τέντα.
Το απόλυτο στη Γ’ εθνική μπάσκετ μετρούν ακόμα έξι ομάδες. Ο Μίλωνας και η Δάφνη στον 2ο όμιλο, η Μύκονος και η Πεύκη στον τρίτο, ο Σπάρτακος Ιωαννίνων στον 4ο και η Σταυρούπολη στον 6ο. Στον 5ο όμιλο δεν υπάρχει καμία αήττητη ομάδα.
Μέσα στο 2021 θα γίνουν δύο ακόμα αγωνιστικές. Η Καλαμάτα B.C. θα υποδεχτεί την προσεχή Κυριακή στην Τέντα τον ΣΔΥ Τρίπολης και στις 19 Δεκεμβρίου θα παίξει με τον Διαγόρα στη Ρόδο.
Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται στις 9 Ιανουαρίου με το εντός έδρας ματς με την Σφήκα Αμαλιάδας. Για την Καλαμάτα B.C. θα εκκρεμεί βέβαια το ταξίδι στην Κρήτη, που θα γίνει τρεις μέρες αργότερα, καθώς θα διεξαχθεί η εξ αναβολής αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη.

Οι αήττητες ομάδες στη Γ’ εθνική

1oς όμιλος: Καλαμάτα B.C. σε πέντε αγώνες
2ος όμιλος: Μίλωνας, Δάφνη σε έξι αγώνες
3ος όμιλος: Μύκονος, Πεύκη σε εφτά αγώνες
4ος όμιλος: Σπάρτακος Ιωαννίνων σε έξι αγώνες
5ος όμιλος: Καμία ομάδα
6ος όμιλος: Σταυρούπολη σε έξι αγώνες

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(σε 6 αγωνιστικές)
1. Αίολος Αγυιάς 11
2. Καλαμάτα B.C. 10
-. Διαγόρας Ρόδου 10
4. Σφήκα Αμαλιάδας 9
5. Εργοτέλης 8
-. . ΣΔΥ Τρίπολης 8
-. Ήφαιστος/ Αχιλλέας 8
8. Δίων Κυπαρισσίας 7
8. ΑΟ Γλαύκος 6
10. Παναχαϊκή 4
* Δύο αγώνες λιγότερους έχει η Παναχαϊκή.
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Καλαμάτα B.C, Εργοτέλης, Σφήκα Αμαλιάδας και Γλαύκος.