Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2021 17:40

"Το Ταξίδι των Αναμνήσεων" παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Με την.. αύρα του Hall of Famer Παναγιώτη Γιαννάκη και άλλων προσωπικοτήτων του ελληνικού μπάσκετ, παρουσιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ στην Καλαμάτα το βιβλίο του προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και δημοσιογράφου Σταύρου Κουκάκη, το “Ταξίδι των Αναμνήσεων”.

Το βιβλίο 600 και πλέον σελίδων, περιγράφει την ιστορία του μπάσκετ στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο τα τελευταία 50 χρόνια, καταγράφοντας - στο πέρασμα των ετών αυτών- την πορεία των ομάδων της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας στις εθνικές κατηγορίες και την παρουσία των κορυφαίων προσωπικοτήτων του αθλήματος.
Ενα ταξίδι πίσω στο χρόνο, που φέρνει νοσταλγία, συγκίνηση, αλλά και αποτελεί έμπνευση για το μέλλον. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Elite”, όπου παρευρέθηκε και ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος.
Το βιβλίο προλόγισαν ο παλαίμαχος διεθνής Μεσσήνιος μπασκετμπολίστας Νίκος Χατζής και ο επίσης Μεσσήνιος προπονητής Ντίνος Κουμανάκος, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Καλαματιανός πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής Νικόλας Παπανικολόπουλος. Ακόμα το “παρών”, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε ότι το βιβλίο του Σταύρου Κουκάκη θα μπει σίγουρα στην βιβλιοθήκη της Ομοσπονδίας, αλλά “Τα βιβλία πρέπει να μπαίνουν και στην καρδιά μας και αυτό είναι ένα πολύτιμο βιβλίο”. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) σημείωσε ότι το βιβλίο καταγράφει τις προσπάθειες που έγιναν για να αγαπήσει εδώ ο κόσμος το μπάσκετ. Τόνισε ότι το σημαντικό είναι να αγαπήσουν πάλι τα παιδιά το γήπεδο και μέσα από το μπάσκετ να κατακτήσουν τη ζωή και τα όνειρά τους.
“Αυτή η μπάλα με πήγε σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ και έστειλε το μήνυμα στη νέα γενιά: “Πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, απ, ότι θα πληρωθούν”.
Να σημειωθεί ότι ο Π. Γιαννάκης, καθώς και οι άλλοι προσκεκλημένοι ομιλητές παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Μαριλένα Γυφτέα.

 

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ