Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2022 16:29

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ: "Η Περιφέρεια μπορεί να κάνει θαύματα", λέει ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ: "Η Περιφέρεια μπορεί να κάνει θαύματα", λέει ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ

Την πρώτη του επίσκεψη στην Καλαμάτα ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη ο Βαγγέλης Λιόλιος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Κουκάκη, το "Ταξίδι των Αναμνήσεων".


"Είναι χαρά που βρίσκομαι στην πόλη σας. Πριν ερχόμουν ως απλός παράγοντας και γνωρίζω πολύ καλά την πόλη και τα αθλητικά δρώμενα στην περιοχή και στην Ενωση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έρχομαι και βρίσκω ανθρώπους που έχουν αγαπήσει το χώρο", ήταν τα πρώτα του λόγια στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ο νέος επικεφαλής της ΕΟΚ αναφερόμενος στο βιβλίο είπε: "To βιβλίο δείχνει όλη την ιστορία του μπάσκετ στην περιοχή. Βλέπουμε ανθρώπους και ομάδες, που έχουν τιμήσει στο παρελθόν το μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Και αυτά μου έδωσε έναυσμα να σκεφτώ πολλά πράγματα για το μέλλον. Οταν διαβάζεις και βλέπεις την ιστορία μιας περιοχής, οραματίζεσαι ταυτόχρονα για το πόσα πράγματα μπορεί αυτή η περιοχή να κάνει. Γιατί η ίδια σπίθα που είχε πριν από κάποια χρόνια, την ίδια σπίθα πρέπει να πάρει και τώρα".
Ο Βαγγέλης Λιόλιος κατάγεται από την Πάτρα και δεν κρύβει ότι θα ρίξει βάρος στην Περιφέρεια. " Είναι για μένα υποχρέωση ως πρόεδρος πια της Ελληνικής Ομοσπονδίας, όχι μόνο να κοιτάξω κεντρικά το μπάσκετ στην Ελλάδα, αλλά να ασχοληθούμε με το μπάσκετ στην Περιφέρεια. Αλλωστε προέρχομαι από μια πολύ κοντινή πόλη και επειδή ξέρω τη δυναμική της Περιφέρειας, νομίζω ότι η Περιφέρεια μπορεί να κάνει θαύματα στον αθλητισμό και στο μπάσκετ, όπως στο παρελθόν. Αρκεί να δοθούν οι κατάλληλες συνθήκες και άνθρωποι. Αυτό είναι δουλειά δικιά μου".
Το βασικό πρόβλημα που εντοπίζει είναι η έλλειψη παραγόντων ". Θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τους παράγοντες. Γιατί ο χώρος μας και ο χώρος του αθλητισμού, σ' ένα πράγμα στο οποίο νομίζω ότι περνάει μια κρίση, είναι μια κρίση παραγόντων που θα αφιερώσουν την προσωπική τους ζωή, ώστε να προσφέρουν αυτά που προσέφεραν οι παλαιότεροι. Γιατί σε αριθμό δεν φθάνουν".
Ο Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε ότι θα στηρίξει τις Ενώσεις, δίνοντας κίνητρα σε νέους ανθρώπους να μπουν στις Ενώσεις και να ασχοληθούν ενεργά.
Οσον αφορά τις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας; "Το αναπτυξιακό είναι το βασικό μας όπλο. Ηδη το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει. Πηγαίνουν ομοσπονδιακοί προπονητές σε κάθε ομάδα, να μιλήσουν μαζί τους, να δουν και λύσουν προβλήματα. Να καταγράψουν τι υπάρχει σε ανθρώπινο δυναμικό. Δεύτερον ενισχύουμε πάρα πολύ ότι έχει να κάνει με έφηβους και νεάνιδες, ώστε να έχουν περισσότερους αγώνες και σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο. Αυτό που θα αλλάξει είναι η πυραμίδα, όπως ήταν δομημένη. Σε όλη την Ελλάδα στο μπάσκετ, πάνω είχαμε τους ενήλικες και μετά πηγαίνανε, νεάνιδες, έφηβοι και πιο κάτω παίδες με τις κορασίδες και τα μίνι και τα παμπαίδων. Αυτό ας το ξεχάσουμε. Η πυραμίδα αντιστρέφεται. Το πρώτο πράγμα που θα δείξουμε προσοχή είναι μίνι, παμπαδων και παγκορασίδες. Αυτό θα είναι για μένα, το πρώτο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Το δεύτερο πρωτάθλημα είναι παίδων και κορασίδων και το τρίτο πρωτάθλημα είναι εφηβικό και νεάνιδες. Αυτά θα ενισχύσουμε. Εκεί θα παίζουν τα παιδιά πολλούς αγώνες. χωρίς κόστη των ομάδων. Θα είναι κόστη της Ομοσπονδίας. Τα πρωταθλήματα ενηλίκων θα τα στηρίξουμε, αλλά για μένα η πρώτη προτεραιότητα είναι τα πρωταθλήματα των ανηλίκων. Καμία ομάδα από το Μάρτιο και μετά, δεν θα έχει κανένα κόστος για οποιοδήποτε αγώνα παίζει. Αυτό είναι δέσμευση. Από εκεί και πέρα θα πάμε σε ψηφιοποίηση των πάντων. Από το καλοκαίρι και μετά, , θα υπάρχουν μόνο φηφιοποιημένα και φύλλα αγώνα, γιατί η εποχή έχει αλλάξει".
Τέλος σε ερώτηση για τον κορονοϊό και αν θα αντέξουν τα πρωταθλήματα (σ.σ. δεν είχε γίνει το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ), ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε: "Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της επιδημίας. Πιστεύω ότι τα πρωταθλήματα θα αντέξουν. Θα μιλήσουμε και με την πολιτεία. Ο χρόνος είναι πυκνός. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια όλης της κοινωνίας και παράλληλα να μην κλείσουν τα γήπεδα. Αθληση με ασφάλεια"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ