Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 19:14

Η Εθνική Ελλάδας θα παίξει δύο φιλικά με την Ισπανία τον Αύγουστο

Γράφτηκε από τον

Δύο πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια θα παίξει η Εθνική Ανδρών τον Αύγουστο, εν όψει της προετοιμασίας για το Eurobasket του 2022. Θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, μία φορά εντός και μία εκτός έδρας.

Τα φιλικά ματς με την Ισπανία ήταν συνηθισμένα μέχρι το 2005. Έκτοτε αναπτύχθηκε μία κόντρα ανάμεσα στις δύο Εθνικές και για 16 χρόνια οι μεταξύ τους αναμετρήσεις ήταν μόνο σε επίσημο επίπεδο. Όμως έφτασε και πάλι η ώρα για να τεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με τη Ρόχα, τον Αύγουστο όταν και θα προετοιμάζονται για το EuroBasket (1 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022).

Η συμφωνία μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών έχει ήδη κλείσει και απομένει να ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες και ο τόπος διεξαγωγής τους. Το σίγουρο είναι ότι θα διεξαχθούν δύο φιλικά, έναν στην Ελλάδα και ένα στην Ισπανία, στις αρχές Αυγούστου. Θα είναι δύο πολύ δυνατά παιχνίδια που θα έχουν και εμπορικό ενδιαφέρον, αφού και το όνομα των αντιπάλων είναι ισχυρό και η συμμετοχή των NBAers θα δώσει άλλη αίγλη. Άλλωστε όλα δείχνουν ότι η Εθνική Ελλάδας θα έχει στη σύνθεσή της και τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Γι' αυτό άλλωστε και ήθελαν και οι δύο Ομοσπονδίες να συνεργαστούν και να παίξουν αυτά τα δύο φιλικά, τα πρώτα ανάμεσα στις δύο Εθνικές εδώ και 17 χρόνια. Και θα είναι τα πιο δυνατά ματς που έχει δώσει εδώ και 12 χρόνια η Ελλάδα σε ματς προετοιμασίας, το τελευταίο που είχε τόση αίγλη ήταν το Dream Game του 2010 με τις ΗΠΑ στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ελλάδα θα υποδεχθεί την Ισπανία σε παιχνίδι που δεν είναι επίσημο. Όλα τα άλλα φιλικά ως τώρα είχαν διεξαχθεί στην Ισπανία ή σε ουδέτερα γήπεδα (Ιταλία και Γερμανία).

Πηγή: www.sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ