Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2022 13:14

Παναθηναϊκός: Δοκιμάζεται απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, ψάχνουν νίκες ΠΑΟΚ και Λαύριο

Γράφτηκε από τον

Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ (12/01, 21:00) και επιζητούν να επιστρέψουν... με το δεξί έπειτα από 16 μέρες απουσίας από την αγωνιστική δράση. Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη για να βάλει πίεση στην Στρασμπούρ, το Λαύριο θέλει το «διπλό» στην Ιταλία.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 20η αγωνιστική της Euroleague στο ξεκίνημα της «διαβολοβδομάδας» και της νέας χρονιάς. Το «τριφύλλι» αγωνίστηκε τελευταία φορά για την συγκεκριμένη διοργάνωση απέναντι στον Ολυμπιακό στις 23 Δεκμεβρίου, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα πήρε το εισιτήριο της επόμενης φάσης του Κυπέλλου με αντίπαλο το Λαύριο. Έπειτα, τα προβλήματα κορονοϊού δεν επέτρεψαν στην ομάδα να πατήσει παρκέ μετά και την αναβολή του πρωταθλήματος.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει «πονοκεφάλους» να διαχειριστεί μετά από την περιπέτεια με την Covid-19, καθώς κάποιοι από τους παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν δεν ειναι ακόμα έτοιμοι για να παίξουν σε επίσημο ματς. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λευτέρη Μποχωρίδη και θα κριθεί τελευταία στιγμή λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα, ενώ εκτός της διάθεσης του Έλληνα προπονητή είναι ο Λευτέρης Μαντζούκας.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» μιλώντας για το παιχνίδι στάθηκε στον βαθμό ετοιμότητας. Από την άλλη, ο Λεωνίδας Κασελάκης τόνισε πως μετά από όλη την περιπέτεια είναι για όλους ερωτηματικό η επόμενη μέρα.

Η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από νίκη στην VTB League με την Σάρατοφ, ενώ επίσης απέχει καιρό από τις υποχρεώσεις της Ευρώπης. Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στον πιο ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό εντός έδρας με τον Μπολομπόι να προσθέτει τους... κινδύνους του παιχνιδιού. Ένας σημαντικός κρίκος της ομάδας δεν θα είναι στη διάθεση του Έλληνα προπονητή με τον Ουίλ Κλάιμπερν να μένει εκτός λόγω τραυματισμού.

Η «αποστολή» του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ «φιλοξενεί» την Στρασμπούρ στο PAOK Sports Arena για την δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση στα play-in του Basketball Champions League το απόγευμα της Τετάρτης (12/01, ώρα).

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους προκειμένου να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και να διεκδικήσουν την πρόκριση στο επόμενο ματς της Γαλλίας, αφήνοντας πίσω τις... σκιές του μεταξύ τους αγώνα.

Ο Άρης Λυκογιάννης θέλησε να τονίσει την συγκέντρωση που χρειάζεται η ομάδα για το θετικό αποτέλεσμα, με τον Χριστοδούλου να δηλώνει πως οι παίκτες θα είναι ετοιμοπόλεμοι να διεκδικήσουν τη νίκη.

Η ομάδα θα παραταχθεί με αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, αφού ο Ογκμπέιντε αποτελεί πλέον παρελθόν, ενώ το ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Άντονι Λι, με τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει τις διαδικασίες με τον παίκτη μέσα σε μόλις 48 ώρες. Στα «πιτς» παραμένει ο Γκρίφιν, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με οστικό οίδημα και ο χειρουργημένος Μιχάλης Καμπερίδης.

Από την άλλη, οι Γάλλοι που ηττήθηκαν στο πρωτάθλημά τους, ταξίδεψαν πλήρεις και θα αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του προπονητή τους, ο οποίος ήταν σε καραντίνα μετά λόγω κορονοϊού.

Να ξεκινήσει με το διπλό το Λαύριο

Στο πλαίσιο του play-in του Basketball Champions League το Λαύριο θα δώσει την Τετάρτη (12/01) τον πρώτο του αγώνα με αντίπαλο την Τρεβίζο και μάλιστα εκτός έδρας, αφού έχουν οι Ιταλοί έχουν το πλεονέκτημα. Η εν λόγω ομάδα είναι γνώριμη από τις αναμετρήσεις της με την ΑΕΚ την φετινή σεζόν την οποία κέρδισε δις στον δρόμο για την πρόκριση.

Θυμίζουμε πως το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 5 του μήνα, αλλά αναβλήθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο της διοργάνωσης.

Το Λαύριο, λόγω του ρεπό που είχε στην 12η αγωνιστική είναι από τις ομάδες που έχουν μόλις ένα ματς να οριστεί εκ νέου για το πρωτάθλημα, ενώ η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Εκτός αποστολής για τον Χρήστο Σερέλη θα είναι οι παίκτες που όπως ενημέρωσε η ομάδα τις προηγούμενες ημέρες προσβλήθηκαν από κορονοϊό και βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας. Από εκεί και πέρα, την παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα του Λαυρίου αναμένεται να κάνει ο Κόρεϊ Σάντερς, το νέο μεταγραφικό απόκτημα.

Πηγή: www.gazzetta.gr