Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2022 14:13

EUROLEAGUE: Κόντρα στη Μονακό του Τζέιμς ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Μονακό του «παλιόφιλου» Μάικ Τζέιμς (1/2, 21:00) και θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Με… φόρα από τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου δεκαημέρου, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μονακό για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (1/2, 21:00, Novasports).
Με τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ Στέφαν Γιόβιτς να κάνει ντεμπούτο, οι «πράσινοι» επικράτησαν -πιο άνετα απ’ όσο δείχνει το τελικό- 75-63 της Μπασκόνια την Παρασκευή και επανήλθαν στις νίκες μετά από 5 ήττες στη διοργάνωση, ενώ ανέβηκαν στο 5-15.
Ακολούθησε η άνετη νίκη επί του Άρη (103-83 εντός) την Κυριακή (30/1) για το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Νέντοβιτς να είναι ασταμάτητος (σ.σ. 28 πόντοι).
Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την ιγμορίτιδα.
Από ‘κει και πέρα, ο προπονητής του «τριφυλλιού» θα περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα τον Ντάριλ Μέικον, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη γάμπα και ακολούθησε μέρος της προπόνησης της Δευτέρας (31/1).
Στην αντίπερα όχθη, η Μονακό έρχεται από την εντός έδρας ήττα 84-90 στη 2η παράταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία την έριξε στο 10-12.
Στις τάξεις της «σταχτοπούτας» της διοργάνωσης ανήκει ένας παλιός γνώριμος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, ο Μάικ Τζέιμς, που φόρεσε την πράσινη φανέλα για 1,5 περίπου χρόνο (2016-17, 2018).
Στο δυναμικό των Μονεγάσκων βρίσκεται και ο Άλφα Ντιαλό, ο οποίος αποκτήθηκε από το «τριφύλλι» το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αποχώρησε χωρίς να αγωνιστεί με την ομάδα του Πρίφτη.
Κατά τα λοιπά, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Σάσα Ομπράντοβιτς, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον γκαρντ Λίο Βέστερμαν.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρσία (Ισπανία), Τόμισλαβ Χορντόβ (Κροατία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν, με τη Μονακό να επικρατεί 75-63 του Παναθηναϊκού.

Πηγή: www.sport-fm.gr